fredag 12. juni 2009

Stillstand

Kjølig om dagen. Så kjølig at roser i halvåpen knopp blir der og de siste tulipanene fremdeles holder. Både negativt og positivt, altså. Ser ut til at det gikk troll i ord da jeg ba om å få denne deilige tida i slow motion. Må innrømme at det ikke akkurat var denne metoden jeg tenkte på! Men ugraset vokser uansett! Jeg fikk gjort bittelitt i den retningen i går, renska inngangsbedene. Der dominerer akeleier, kosakkveronika og hvite sibirvalmuer (andre farger lukes med hard hand) nå før rosene slår ut, assistert av fjørekoll og dvergiris. I går så jeg første blomst på Geranium Ballerina. Veldig søt, jeg burde ha fler. Tør ikke helt begi meg ut på deling, mener storkenebbibelen sa det var vanskelig.

Staffa og Frühlingsduft er av de som står med halvåpne knopper. Altaica på vent i kjøkkenhagen har sprunget ut!
Observerte også på runden i går at flere av de frøsådde hostagruppene begynner å få størrelse som tilsier utflytting fra barnehagen. Foreløpig ser de nokså like ut alle sammen, det må nok innkjøp, bytte eller deling til for å få de virkelige lekkerhetene. Men vi har halvveis bestemt oss for hostabed i tomrommet etter den store aska i sunnmørshagen, så da trengs det noe "fyllstoff" også.

Og mens vi venter på en ny runde sommer, byr jeg på nok et sitat fra barnebarnet, 2 år og 9 mnd, en mester i å bruke de voksnes uttrykk til sin fordel.
Hun somler og leker en morgen før barnehagen. Far begynner å bli utålmodig:
-Nå må du skynde deg! Hører du?
-Nei, i dag er ørene mine bare til pynt!

5 kommentarer:

Marit sa...

Ja, noen ganger skal en nok være forsiktig med hva en ønsker...

Her har syrinene blomstret siden 17. mai, og de kan noen ganger være over på en uke. Så noen fordeler er det med kjølig vær også. Men nå håper jeg at dine ønsker om varmere vær slår til ;-)

Anonym sa...

Men det er jo flott å få de engangsblomstrende rosene litt lenger enn en uke da. ;)

Berit sa...

Iris: Syrinene blomstrer enda her også.

Smgj: Det er flott - om de har rukket å springe ut. De fleste mine har ikke det. Jeg får nyte de som har!

Margrethes hus og hage sa...

En får kose seg med det positive... selvom jeg tripper etter å se mine roser i full blomst :) Hver dag er det like spennende, men det ser ut til å stå på stedet hvil. Men de kommer!

Herlig sitat, da!

Berit sa...

Hei Margrethe, takk for hilsen! Nå har det sprunget ut noen flere i helga, men det spørs nok om jeg rekker se alle før ferien.