onsdag 3. juni 2009

Nu går alt så meget bedre

Det hjalp med en pinsetur vestover, gitt! Nesa er klar igjen, det samme er resten av hodet, det var tydeligvis en turboforkjølelse.
Sunnmørshagen hadde det umåtelig bra, og jeg har kost vettet av meg med hvem-har-sprunget-ut sia-sist-runder, snuse- og fotorunder, nyterunder. Og luke-og-fundererunder. Jeg tenker og planlegger så bra mens jeg luker, har dere det også sånn? Da stopper jeg opp lenge og pusler rundt hver plante, liksom, i alle fall når det er så mye ugras som hos meg.
Grasklippen er det eneste i hagen jeg kaller arbeid! Ikke så morsomt, men med miljøradio går det litt fortere.Bare så det er dokumentert: Roseballet er i gang på Møre. Rosa hugonis, kinagullrosa, står på det flotteste nå. Busken er dryssende full av små gullmynter som på bildet over, og har formodentlig blomstra ei uke. Altaica, lirosa, har mange utprungne blomster, og det er store knopper på mange andre busker. Storkenebbene byr også opp til dans, første par ut er himalayense og Johnsons Blue. Og så er det store knopper på Steigenlilja, kjøpte en diger løk fra Langangen for et par år sia, men den har ikke blomstra før. Spent!

Pinseaften dro vi på båttur, umåtelig avslappende. Vi gikk bare en kort tur i finværet, til Finnøya, der er det så god kaiplass. Jada. Den ene lange brygga var full alt da vi ankom. Ikke før hadde vi lagt til som eneste båt langs den andre, så fortelles det at Molde seilforening var underveis. Skal si det ble trangt om saligheta! Seilbåtene la seg foran oss i tre lag, og så kom naboen fra småbåthavna og la seg utapå oss igjen. Det ble særdeles hyggelig og sosialt utover kvelden og natta.
Finnøy båtforening har et nydelig anlegg, anbefales på det varmeste for båtfolket. Flott innendørs badeanlegg under det slående navnet Håp i havet med trimrom, vannsklie, sittegrupper og hel glassvegg ut mot storhavet. Praktfullt! Finnøy havstuer med restaurant og turistkontor i den gamle handelsbua. Lekkert og velutstyrt klubbhus i havna med et knøttlite båtmotormuseum - Finnøy motorfabrikk lå i sin tid bare noen meter unna og var av de tidligste og største i landet. Det får en til å tenke over at våre dagers utkant var datidas hovedferdselsåre. Indre Østland, det var utkant, det!
Toppen på kransekaka for kapteinen var da gamlekara startet opp den gamle semidieselmotoren i museet, supplert med historier om båten den hadde vært i. Stjerner i blikket og masse bilder i kameraet!

12 kommentarer:

Unknown sa...

Vi vant oss på å ha kontakt med svenskene herover - og finner som innvandret, ellers er vel indre østland som én av Aukrusts tegninger, du ser nesa av en gammel mann som står bak en husvegg og "glaner".

Berit sa...

God beskrivelse, Anita, hehe!
Likevel blir det mer internasjonalt preg av engelskmenn, hollendere, tyskere og spanjoler enn av svensker og finske svedjebrukere.

RandiF sa...

Skulle gjerne hatt oss en båttur på Møre, men Stadt'en bremser meg. Håper tunnellen kommer snart.....

Berit sa...

Bare å vente på finvær og blankstille, Randi! Har vært over mange ganger. Men dere har så mange muligheter i eget fylke og sørover.

elle-melle sa...

Så herlige rosebilder. Ja nå er det helt i starten på en herlig tid med roseblomster og rosedufter i lange baner.
Du er heldig som har to hager med så forskjellige vekstforhold. Tenk så mye du kan få prøvd ut!

Berit sa...

Jeg er heldig slik, Juni! Hvi jeg bare klarte bestemme meg for plassering av nye bed.....

Anonym sa...

Det holder stadig hardt dette med å "ikke synes så mye om roser". Jeg må stadig vekk minne meg på hvor lite hyggelig det er å luke under dem... ;)

Alt godt sa...

Så fine roser, Berit!

Berit sa...

Disse tidlige er ekstra kjærkomne for en ihuga entusiast som har roseabstinenser. Dufter deilig også! Ganske piggete begge to, ja. Jeg ser ut som jeg har vært i krigen igjen. Men snart overtar bunndekkerne det meste av lukejobben.

Randines hageblogg sa...

Vestlandet er en vakkert sted på forsommeren, frisk sjøluft og deilig haging gjør underverker...

Bra forkjølelsen er over!

hildeg sa...

misunnelig så det holder på de rosene, men de kommer jo snart her og.

Berit sa...

Randine: Mirakuløs helbredelse! Tror den miksen er ganske så helsebringende.

HildeG: Jada, det gjør de. Fjorten dager eller så, så er indre Østland lenger framme med rosene enn ytre Sunnmøre. Men så varer blomstringa der leeenge på grunn av det litt kjølige sommerklimaeet.