onsdag 11. mars 2009

Lovely Garden

Her er grunnen til at jeg gikk i gang med Eurobulb-importen i høst, som ble sånn en lang og frustererende historie. Denne klyngeløk-hippen skulle jeg ha!

Og den har minsanten innfridd til fulle. Siden den begynte å blomstre midt i januar har den holdt det gående med mange blomstrende stengler samtidig, forsatt har den åtte-ti blomster og et par uutsprungne enkeltknopper. En drøss passe lange stengler, pent og passe langt bladverk, mange velformete små blomster i hver klase, pen ikke-skrikende rødfarge. En virkelig favoritt som jeg håper å holde liv i lenge, lenge!

Hmm. De hadde en Supreme Garden også, orange. Og så er det den hvite Cherie fikk derfra, som skulle ha vært denne. Den står ikke på noen lister, da. Spørs om det er duka for en import til når det lakker mot høst igjen, tross dårlige erfaringer med det norske tollvesenet. (Har lært nå, er blitt mye tøffere til å mase.)

Og ute er det varmegrader, slapset renner i gatene og snøen synker sammen. Fortsatt mye å ta av. I går ettermiddag kjørte jeg nesten vinterpinglebilen fast i blautisen i innkjørselen, det er også en slags vårtegn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Praktfull!

Berit sa...

Ja denne kan jeg virkelig anbefale. Det var Sigrid som gjorde meg obs på den forrige sesong.

Anne på Moseplassen sa...

nydelig!
Det har virkelig vært mye vakre hipper å se i vinter, og denne var nå helt unik :)

Unknown sa...

Ojj.. den var lekker!

Sigrid sa...

Og så er den akkurat passe høy til å egne seg som potteplante :-) Velter ikke eller noen ting.
Blomsterhandlene burde satse på denne som "juleblomst", ikke Red Lion eller lignende.

Berit sa...

Nemlig, Sigrid! Men de ville vel tjene mindre på denne Dyrere i innkjøp, og det er sikkert begrensa hvor mye mer den almenne hop vil betale for en "amaryllis"