mandag 23. mars 2009

Første hageøkt

Tilbake etter ei slitsom, men deilig langhelg på Sunnmøre. Nå ser bakken utfor kjøkkenvinduet slik ut igjen (bildet er fra i fjor), det er like herlig hvert år. To hvite juleroseknopper jeg har vokta på lenge har åpna seg, lekkert! Gravmyrten har pynta seg med blått, de store krokusene er i gang, rosene har begynt å skyte, ellers er det bare mer av alt.

Båtpussen tok det meste av tida, men det var som forventa. Det gikk veldig greit, han som styrte krana var så rolig og åpenbart dyktig at det nesten ikke var spennende en gang. Flott å stå inne i en hall med vårpussen, helt uavhengig av værforhold. Nå hadde ikke det vært noe problem torsdag, det var så fint ute at det var ille å være inne. Men sånn er det gjerne. To lag bunnstoff lagt på, og alt på skroget vi ikke når fra brygga er polert. Da sa skrikende muskler stopp, resten får vi ta når varmen kommer. Trolig kommer vi tilbake til Nogva neste vår, det var flotte forhold og hjelpsomme, hyggelige folk.

Klar for hagen lørdag ettermiddag, men bare til ruslerunde, var såpass utmatta at det frista lite å ta fatt. Men søndag fikk jeg ei god økt. Skar ned og rydda vekk visne stauderester fra i fjor, plukka pinner og rusk mellom krokus og snøklokker, flaka av mose fra beda. Måtte inn etter noen timer og finne regntøyet, men pytt. Så faktisk sola tidligere på dagen, så jeg klager ikke, mildt og herlig å drive ute. Tre toppfulle trillebårlass ble kjørt vekk. Da er jeg omtrent halvveis i den første vårryddinga, resten må stå til påske.

Og her hjemme har snøen minka synlig mens vi var vekk.

Edit: Glemte å si at tjelden er observert, en flokk på 6-7 stk rundt båten ved Lepsøyrevet. Stas!

12 kommentarer:

Anonym sa...

For et nydelig krokusbilde:-) Skikkelig vårstemning på det bildet.

Torill sa...

Nei,men...har du vært her i bygda å ikke besøkt meg??? Nogva ligger ikke langt unna.. går forbi hver dag....

Berit sa...

Tenkte nok på det, Torill, men var rett og slett for sliten. Sparer det til det blomstrer mer hos deg. For i år SKAL det bli!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Herlig å se et sånt vårbilde :D

Nogva, du, vi planlegger tur til Longva, som mannen min har navnet sitt etter.

Berit sa...

Javel! Longva er på ei øy rett utafor der vi holder til. (Og Torill.) Si fra, det hadde vært hyggelig med et minitreff om vi skulle være der samtidig

Vigdis i Romerikshaven sa...

Koselig, Berit! Forrige gang jeg var i Ålesund (det er svigerfar som er født og oppvokst der men gjort sørlending av seg), tok vi for oss Gidske og Godøya, denne gangen frister Ullahammaren og Longva.

Berit sa...

Ullahammaren er eksotisk! Ta dere en tur ut på fyret også, flott utsikt i godvær og uvær.
Ona er også et veldig bra mål for ei dagsreise, gjerne med sykkel om dere er spreke. Flott bebyggelse og unik natur.

Line S sa...

Nydelig bilde. :)
Det er nok en stund til det ser slik ut her hos oss er jeg redd.

Mari sa...

DET var et koselig vårbilde :D Har som Line en stund å vente før laukene fohåpentligvis popper opp. Tok med meg litt forsjkellig lauker da vi flytta i fjor vår så det skal bli spennende å se om det blir noen blomster på meg i år :)

Berit sa...

Hyggelig at dere liker bildet!
Jeg verner om vårbakken min, mannfolket får ikke lov å kjøre grasklipper der før godt ut i juni.

IngunnBW sa...

Du for et vidunderlig bilde! Mosen mellom løkblomstene var jo helt perfekt kombinasjon. Hvitt, lilla, grønt - nyyydelig!

Berit sa...

Hei Ninni, så hyggelig! Beklager at det tok så lang tid før kommentaren din ble publisert. Har satt på moderering av kommentarer til eldre innlegg,ellers klarrer jeg ikke følge med.