torsdag 5. mars 2009

Juleforberedelser

Nei, jeg har ikke gått vill i årstidene. Det er bare strikkedilla som har tatt meg, nærmere bestemt selbuvottedilla.

Det er egentlig mine kjære medhagegales skyld. Før jul var det noen som laga en tråd på hjemmelaga julegaver. Der nevnte jeg kjærestevotter som en ide - det hadde jeg produsert for mange år tilbake. Men så bladde altså en annen opp oppskrifter på sånne. Pytt, tenkte jeg, hvorfor ikke strikke et sett til musikeren og kjæresten hans? Det gikk over all måte fint og fort, og så fant jeg fram et gammalt oppskrifthefte og fortsatte med et par selbuvotter til veslejenta, et til mor hennes, et til svigermor og et til meg sjøl før jul. Da var jeg så inne i tralten at jeg likegodt bare fortsatte. Greit å finne igjen i desember, jeg som hater juleshopping. Nå i helga ble jeg ferdig med alle løse tråder. Ikke verst vel?
(Og nei, det er ingen av mine som vet om bloggen min. Tror jeg da. Hvis de snoker får de skylde seg sjøl for manglende overraskelse.)
Men hva søren skal jeg strikke nå? Jeg tror jeg har blitt en smule avhengig!Hipt: Donau blomstrer vakkert for tida, Lovely Garden gir seg aldri, President Johnson og Sweet Lilian kommer sannelig med knopp nummer tre. Flere andre holder det også gående, og flere står med store knopper. Husbonden synes i grunnen det er nok for lenge sia, men han sier det sjelden.

12 kommentarer:

Mari sa...

Næh, så flink du har vært! Selbu votter er skikkelig fine og artig med så mange forskjellige :)
Fristende å prøve å lage et par selv, men da med færre kruseduller. Er ikke så dreven på sånt 8D

Berit sa...

Måtte variere litt, ellers ble det for kjedelig. Og for stor forvekslingsfare! Liker best de med dobbel mansjett med mønster på.

Anonym sa...

Du verden så mange flotte vottepar. Dette blir nok populære gaver tenker jeg.
Hva med sokker i samme stil?

Ha en fin dag!

Marit sa...

Wow! Jeg bøyer meg i støvet for produksjonen din. Så flotte gaver da :-) Strikking er vanedannende, ja, men en sunn vane!

Berit sa...

Mønstersokker er det ikke så lenge sia jeg ga bort, så de får vente litt. Dessuten er jeg ferdig med årets strikkejulegaver nå, vil gjerne strikke noe helt annet!
Veslejenta trenger saktens noe kontinuerlig.

elle-melle sa...

Oj!!!!! så fine votter du har strikket!
Jeg går rundt å lurer på om jeg ikke skulle lære meg å strikke slike votter. Det har jeg aldri prøvd på. Det ser litt vanskelig ut synes jeg, med økinga til tommelen. Men kanskje det ikke er så galt?
Jeg liker spesiellt godt de med mønster på vrangborden.

Heldig er de som får slike votter til jul!

Elisa sa...

Jo, no kan du strikke hals til barnebarnet:
http://felisistrikker.blogs.no/2008/01/04/godt_nytt_ar~3527318/
Sånn skal eg strikke til jenta mi, og alle nevøer og nieser eg kan kome på. Driv med juleforberedelser eg også...

Berit sa...

Juni: Øking til tommel er ingen stor sak. Godt forklart på mønstrene!
Elisa: Fin hals! Den skal jeg jamen prøve meg på.

Mariann sa...

Så mange flotte votter med nydelige mønstre. Kjempefine julepresanger.

Anonym sa...

Nå ble jeg misunnelig! Fikk akutt strikkedilla like før jul og har strikka nesten ferdig et digert lappeteppe av reste-og kjøpegarn, men jeg såg selbuvottene som ei tante hadde strikka og de var så fine, så planen er at innimellom lappene så skal jeg prøve meg på selbuvotter!

Berit sa...

Jeg ble litt hekta. Det er det med å strikke mønster, at du må bare litt til og litt til. Og så går det fort med votter, motiverende! Nå ligger de i skuffen til desember.

IngunnBW sa...

Men i all verden, for en produksjon! Skal si du er flink til å strikke! Leggevarmere og pannebånd er jo også noe å variere med :)
Takk for koselig kommentar til den nye nettsiden min :)