mandag 8. desember 2008

Fordi jeg fortjener det

Pliktshopping lørdag: Resten av julegavene ble anskaffet i et kavete, glatt, stappfullt Lillehammer. Heldigvis reiste jeg single/seule/mo aleine, mannfolket fikk nok forrige helg. Begriper ikke at folk kan se på shopping som en hyggelig adspredelse, spesielt ikke en lørdag i desember!

Eter å ha ytt mer enn min skjerv for å motvirke finanskrisa brukte jeg god tid på en runde i blomsterbutikkene. Det har seg sånn at jeg i fjor kjøpte et sett firkanta, små gullkrukker, akkurat passe til å sette de små, firkanta hyasintpottene i. Jada. I år kommer alle hyasinter plutselig i runde potter. Og akkurat litt for store til at de kan trykkes nedi. Det må være en sammensvergelse!
Fant omsider noen blå i firkantpotter. Men før den tid hadde jeg grabbet med meg hvite hyasinter på Plantasjen samt ensarta pyntepotter i hippestørrelse til stuevinduene. Og tre nye hipper. Passende belønning det, etter køene og trengselen under gavejakten. Fortsatt sørafrikanere: Intokazi, Razzle Dazzle og Rock'n Roll. (De hadde faktisk noen slag til, men jeg behersket meg.) Fikk dem trygt pakka ut og i vinduskarmen før mannfolket arriverte fra Møre, han har ordna noe med båten igjen. I samme slengen hadde han tatt med en sekk einerkvister til julebruk, sympatisk!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Julelørdagshandling er bare fælt. Jeg sto i butikk i advent i mine unge student-år.
De butikkansatte har min dypeste medfølelse.

Berit sa...

Min også. De ser påfallende letta ut når jeg sier nei til innpakking!

Marit sa...

Du fortjente det helt sikkert, Berit, det du kjøpte i blomsterbutikken. Jeg får bare helt fnatt når jeg hører det utrykket i reklamen. Jeg er så lei av å høre: fordi du fortjener det. Reklamen vet å bygge opp at vi fortjener alt som kan kjøpes i denne verden...

Villrose sa...

Dessuten har du fått en liten utmerkelse fra meg ;-)

Berit sa...

Takktakk, det er utmerket. Fortjent eller ikke!