tirsdag 14. oktober 2008

Storm og blæst

Vi har tilbragt helga på Sunnmøre. Hadde invitert venner langveisfra for fiske og felles hygge, og var ikke helt heldige med været, kan man si.
Fredag var godt brukbar, vi fikk ut krabbe- og hummerteiner og gikk hagerunde. Plukket inn bukett med Louise Odier, Rose de Rescht og Honorine de Brabant samt noen kvaster Astrantia.
Red the Fairy, White Jacques Cartier og Mme Boll blomstret også bra.

Lørdag fikk mannfolka med nød og neppe berget teinene - masse krabbe, ingen hummer - så satte uværet inn for alvor. Sterk kuling med storm i kastene, og store nedbørsmengder. Krabbene ble fortært ved sitteplassen i naustet mens regnet tromma på taket og vinden brølte rundt veggene. Men vi hadde varme klær, lys fra aggregat, deilige krabber så nykokte at de var lunkne enda og god vin i glassene. Ganske så eksotisk!

Været spilte samme melodi resten av helga, så det ble dårlig med fisking. Jeg hadde en smule planer om å plante medbrakte roser og stauder mens resten av forsamlingen fiska, men det ble det heller ikke noe av. Det kommer tider etter disse.

Kom hjem i går kveld. I dag tidlig ny pakkesporing. Pakka ligger fortsatt på tollageret!!!!! Det er nå 12 dager siden den ankom landet.

(Lagt til gadget "abonner på", tester nå om det hjelper på oppdatering bloggliste.)

7 kommentarer:

hildeG sa...

Høres deilig ut med krabbe,selv om været var dårlig.
Du har i hvert fall kommet inn på rett plass i lista herhos meg.

IngunnBW sa...

Hei Berit :)
Det må være Louise Odier på bildet ditt, men er det en eller flere busker? Den er jo enorm, utrolig flott! Nydelig rose, helt perfekt i formen og deilig duft.

Når jeg ser ditt prakteksemplar, tenker på mine Louise som står i tønner. De er veldig puslete i forhold. Mulig de ikke blir større der pga begrenset plass til røttene. Dessuten blir de hvert år angrepet av rust tidlig på sommeren. Mulig de rett og slett ikke egner seg til å ha i urner, selv om dette er en digre tretønner som 'puster'..

elle-melle sa...

Det høres riktig trivelig ut med utrivelig vær.
Forstår godt din frustrasjon over treg behandling i posten.

Berit sa...

Hilde: Krabbene var gode, ja. Og bacalaoen og fiskesuppa. Og selskapet!
Fint at jeg fikk til gadgeten slik at jeg henger med i det gode selskap. Riktignok har jeg lett for å være litt for sein til diverse, men det får da være måte på!

Ninni: Det er ei Hurdalsrose. Mine Louiser er av atskillig mer beskjedent omfang.

Berit sa...

Juni: Om mulig enda mer frustrert nå. Pakka var merka med at den trengte sunnhetssertifikat. Jada, og den lå med pakka, de hadde bare ikke scannet den. De fant den med det samme da jeg ba dem se etter.

Herdis sa...

Så frustrerande med den pakka!Eg forstår etter kvart alle hatske ytringar om postverket, ja:(

Tove sa...

Posten fornekter seg ikke. De somler altfor mye. Tenk å si at de er opptatte av å levere :-(