mandag 21. juni 2010

Til sjøs med Murphy


Tilbake etter 11 dager på bøljan blå og noen få i sunnmørshagen. Vi har hatt en fin ferie, men det kunne vært enda bedre - om ikke Murphy hadde rota det til for oss. Hør bare:

Murphyinnblanding 1: Vi hadde gleda oss til tur sørover til neste fylke og dets herligheter - Silda, Rugsund, Hardbakke, Bulandet, Kinn osv osv - og ikke minst et romslig opphold i Florø med besøk hos Randi F. Og så setter det inn med nordvest kuling over Statt. Fastlagt avreise- og hjemreisedato, ingen mulighet for å vente i dagevis på snillere vær. Sukk! Det ble altså nordover i stedet. Mye å se der også, riktignok, så jeg så fram til å kunne dele opplevelsene underveis i bloggen.

Murphyinnblanding 2: Mitt ellers så velfungerende mobile bredband sa takk for seg ved første forsøk. Og andre, tredje, fjerde og så burtetter. Kom ikke engang inn på innloggingsbildet! Grrmff!! Teknikk som ikke funker er noe herk!

Murhyinnblanding 3: Turen ble dominert av det mitt gamle atlas kaller "horisontal bevegelse av luften". Vind, altså. Mot grensa til kuling nesten hver dag, noen ganger over. Vi sneik oss unna det aller verste ved å starte grytidlig om morran før den hadde våkna skikkelig samt holde oss mest mulig innaskjærs.

Du verden som jeg syter - vi har faktisk hatt en herlig båttur med gode venner som mannskap, mye deilig mat og drikke. Det er god plass i havnene så tidlig i sesongen, og vi kom i kontakt med lokalbefolkningen rundt om på en helt annen måte enn vi har gjort midt på sommeren. I havn ble det mer rask gange enn soling, bra trim. Til tross for noen huskete strekninger var det ingen fare på ferde, eneste skade var en kopp som gikk i knas da en av mannskapet åpna et skap for å se hva som skrangla (lol). Skikkelig regn var det bare to dager. Og jeg fikk da lufta den optimistisk medbrakte shortsen et par timer.

Flotte naturopplevelser - du verden så mange herlige steder det er langs norskekysten. En dag måtte vi svinge unna et svømmende rådyr på kryssende kurs i et trangt sund - selsomt! Hageopplevelser også, f.eks. væreierens hage på Håholmen, et lekkert rhododendronbed i Kvenvær, en praktfull og stappfull samlerhage på Bud som jeg er sikker på at noen av dere kjenner. Kulturpåfyll på Mellemverftet i Kristiansund der de restaurerer gamle skip og båter, og i slottet på Austrått, der vi ble vist rundt av en inspirerende guide med tidsriktig kjole og glimt i øyet.

Så får det heller være at vi måtte skynde oss sørover igjen noen dager før planen da meteorologene trua med sterk kuling på Hustadvika. Den kom også, men da var vi trygt i egen bås i hjemmehavna.

Og i morra skal jeg stramme opp Telenor for bredbåndet - alltid noe å glede seg over!

9 kommentarer:

Mariann sa...

Bra at dere tross alt hadde en fin tur, selv om alt ikke gikk etter opprinnelig plan. Kan du forstå hvorfor han der Murphy må blande seg inn i alt mulig, det skulle ikke vært lov.

Vi har hatt mye nordavind lenger sørover også, litt uvanlig for årstiden. Satt på hytten i helgen og så småbåter som stampet i bølgene. Jeg er ikke så modig i grov sjø, så jeg var glad jeg satt trygt på land.

Mobilt bredbånd er kjekt å ha, når det bare funker som det skal.

Berit sa...

Murphy har lov, Mariann, han har til og med ei hel samling, hehe! Jeg er ikke redd i grov sjø, stoler på skipperen og båten, men ubehagelig er det.

RandiF sa...

Neste år får dere ta ferie uten Murphy... :-)))

Anonym sa...

Høres ut som dere har hatt det fint - selv med Murphy på lasset.

Berit sa...

Neste år, Randi! Men da tror jeg vi prøver august for temperaturens skyld. Me fær sjå.

Visst har vi hatt det fint, smgj. Om enn helt annerledes enn planlagt, vi pleier holde oss så langt ute i skjæra som det går an. Men vi har oppdaga flere nye plasser vi vil tilbake til, og et par vi helst styrer utenom.

Marit sa...

Huff da, Murphy er ikke til å spøke med! Det vet jeg alt om. Godt dere kom hele hjem tross alt.
Får håpe neste ferie blir uten innblanding ;)

Berit sa...

Han har lett for å følge med som nissen på lasset, Marit. Men det ble vel kjedelig om alt gikk som planlagt også.

Unknown sa...

Murphy bør bli satt av på nærmeste skjær neste gang! :D

Berit sa...

Det var en ide, Anita! Ro han ut med jolla. Trenger sikkert ikke flytevest heller!