onsdag 23. juni 2010

Sju favoritter

Utfordret av smgj - Sju favorlittdufter – som ikke er parfyme.

Neida, smgj, jeg hadde ikke glemt utfordringa. Men pakking, ferie og manglende ferienett, deretter utpakking og panikkhaging etter hjemkomst gjør at den har ligget på vent ei stund. Denne likte jeg! Det vanskeligste var å bare velge sju - samt å ikke bare velge blomsterdufter. Men noen måtte med, man er da sertifisert hagegal.

I uprioritert rekkefølge:

Roseduft, representert ved ei av de deiligste, Frühlingsduft. Dessverre overlevde ikke min store, gamle fimbulvinteren. Jeg må skaffe en ny, dette er en av dem jeg ikke kan leve foruten.

Liljekonvall. Vi plukka en tett bukett på Austrått på turen vår, den holdt til ei hel ukes duftopplevelser for mannskapet.

Spebarn. Å låne et lite nor for ei stund, stikke nesa ned mot et dunete hode og snuse inn. (Og deretter levere barnet fra seg igjen!)

Kveldslufta i Sunnmørsfjæra. Den fuktige lufta om kvelden synes å bære med seg duftene så bra - litt tang, litt salt sjø, litt krydra, litt tjære, kanskje et lite bål.

Markjordbær i varm solbakke - det dufter barndom .

Sagbruk! Også en av barndommens dufter. Sterkest når en dilta i hælene på far gjennom fabrikken. Helst furu, jeg fikk sterke duftminner under siste vedsjau, da mannfolket felte noen furuer.

Nybakt, varm gjærbakst til avkjøling på kjøkkenbenken. Mmmm!

Jeg har mista oversikta på denne utfordingas vandring gjennom bloggeheimen, så jeg lar den stå fritt til grabbing for den som måtte føle for det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Småbarn lukter altfor ofte gulp. :D Ellers er jeg enig - deilige dufter alt sammen.

Berit sa...

Nybada spebarn, da. ;)