mandag 10. november 2008

Rådyrsikring

Det som er funksjonelt er vakkert, pleide far min å si.
Og forsvarte på den måten klesklypa som holdt den gamle rispapirlampa i passe høyde over salongbordet hjemme helt til lampa gikk i oppløsning og ble tatt ned.

Etter hans prinsipper har jeg dermed pynta sunnmørshagen i helga.
Jeg har hengt opp mine sedvanlige hårballer: jeg putter håravklipp fra frisøren forsterka med meget parfymert såpe i strømpebuksebein og knyter for. Nå henger de på eik, bøk, syrin og roser og skal holde rådyr og hjort på respektfull avstand. Det har fungert tidligere år, ergo er det vakkert - inntil det ikke fungerer lenger. Pleier stikke einer rundt vintergrønne stauder også, det er vakkert uansett.
Men det får bli neste gang. Denne gangen prioriterte jeg å plante noen vanstelte stauder fra høstsalget som fortsatt sto i pottene sine bak uthuset. Det står noen roser der også, og noen frøpotter, men de klarer seg vel.

Ja, og så fant jeg likevel en drøy liter villnyper som ikke var blaute elle markspiste! Nå står fire små glass med sommersmak på kjøkkenbenken. Mmmm!

Ellers bød helga på en opplevelse av de sjeldne: Utadørs boblebad i mørket m. rødvinsglass i lanken og full utsikt til skipstrafikken noen meter nedafor. Høydepunkt da sørgående hurtigrute passerte for fulle lys. Ai-ai!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Høh... her løper de j****la stylterottene nå GJENNOM gjerdet når de blir fersket.

Det boblebadet skulle jeg gjerne vært med i!

Soleien sa...

Stylterotter er heldigvis noe jeg ikke behøver å forholde meg til her i sovebyen. Men hvis jeg hadde hatt dem, så hadde jeg også pyntet med strømpebukser og hår om det virket! Håper de holder seg unna i år også Berit :)

Berit sa...

Jeg håper og tror at det virker i år også, ja!
Har du vurdert elektrisk gjerde, smgj? Fangstgroper er visstnok forbudt...

Anonym sa...

Jeg vurderer strøm på gjerdet hvert år jeg... ;) har til og med en "gjeter" på utlån liggende i garasjen. Det er bare det at da må jeg rense småskog, busker og stauder langs gjerdet... og gjerdet går helt i veien. Men - jeg skal se på om jeg ikke kan få "grill" på deler av det. >-] Det hadde blitt en overraskelse.

Unknown sa...

Himmel!! Mens jeg lest om hårballene, trodde jeg du skulle ha dem til pynt inne... helt til jeg leste at det var for rådyrene. He-he!

Berit sa...

Hohop, Charlotte, noe til pynt! Går dorullnissene en høy gang!

Helen sa...

Foreløpig har jeg heldigvis ikke rådyr i hagen.
Så hyggelig at du fikk lyst til å strikke rosebladblonder. Jeg har ikke laget mønsteret sjøl, men funnet det på nettet. Her er link til mønsteret

Berit sa...

Tusen takk, Helen!
Flott link, mye annet pent også der!

Marit sa...

Jeg håper rådyra holder seg unna hos deg da, Berit! Her går de bare til naboen heldigvis ;) Men jeg skal ikke være for eplekjekk, det kan jo snu seg...

Berit sa...

Hjemme hår det bra, men i og rundt sunnmørshagen trives både hjort og rådyr litt for godt.

Berit sa...

Og jeg er fortsatt ute med tyrkkleifene mine, rødme, rødme.