torsdag 6. november 2008

Med spett i mørke

Det svenske Rosforum har noe de kaller vintergrävarklubben.
Opptakskriteriet er at du kan dokumentere å ha gravd i hagen med snø på bakken.
Jeg søker herved om assosiert medlemskap!

Husbonden skal ha herrelag i kveld der jordskokker inngår i menyen. Altså måtte kjøkkenhageansvarlig ut i kveldens mummel og mørke i går for å hente godsakene inn, utstyrt med hodelykt, spett, grev og bøtte. Jeg har gjort det før, no big deal. Men denne gangen hadde faktisk teleskorpa rukket å bli nærmere 10 cm! Rask beslutning, her måtte alle skokkene inn, ikke bare til direkte konsum. Heldigvis var det bare snakk om en liten kvadratmeter. Etter en times tid var bøtta full. I tillegg står nå åtte bæreposer fulle av frosne jordkaker med skokker inni til sakte tining i kjelleren.

"Skal du dra hele hagan inn i huset?" pleier husets herre å spørre når jeg f. eks. sår eller prikler på kjøkkenbenken. Denne gangen hadde han virkelig god grunn til å spørre, jeg regner med at han lagrer den til senere.
Men han var glad for skokkene.

5 kommentarer:

Villrose sa...

Da er jeg med!

(I klubben, altså. Og så kald man blir på fingrene!)

Anonym sa...

Høh. Skal han spise skokk får han tåle såpass. ;)
Mine står i jord ennå. Jeg tar uansett ikke opp mer enn en bøtte til vinterlagring. Den er et kriselager som vi så tar av når vi vil ha skokk og det er tele ... og så fyller vi på når telen går igjen. Her i Halden skjer jo gjerne det flere ganger i klpet av vinteren.

Berit sa...

Forskjell på klima!
Her blir det nok frost i bakken til april, minst.

hildeG sa...

Jeg skjønner at jeg må teste ut disse skokkene, hvis de er så gode at de får folk til å bedrive ekstremhaging av dette slaget. Jeg har også haget med spett - det var for å plante løk som kom litt seint.

hajal. sa...

Eg har masse jordskokk ståande i jorda og må innrømme at eg ikkje har vore flink å bruke av denne ressursen tidlegare - det har mest vore å smake på dei eit par gongar pr. sesong. Men no etter eg har pådrege med diabetes (type 2) skal eg bli flinkare å grave opp og bruke av dei denne sesongen. Her er det bare kortare periodar aktuelt å bruke spett og liknande jordbrytingsreidskap for å få metta si (eller kansje ikkje i det heile) !