søndag 28. mars 2010

Slipp klokkene fri, det er vår


Det er vår i havgapet! I går hadde vi 10 plussgrader og delvis sol, men først litt utpå dagen ble det såvidt stille at de tynnstilkede vårblomstene lot seg fange med kamera. Alt som blomstrer må dokumenteres; Snøklokker, klosterklokker, kusymre, antydning til chionodoxa, ørsmå nyfødte eranthis, juleroseknopper, de få krokusvariantene som er i gang. O lykke!

Mannfolket lurer på om jeg ikke tok bilder av de samme blomstene i fjor. Og i forfjor. Og året før.....
Jovisst! Men underet er like stort hvert år, og jeg fryder meg like mye. Så vær så god, folkens, her er marsklosterklokker, årets utgave. Så farer vi fort over det faktum at dagen i dag starta og endte med snøvær. Det er nok vår i morgen også, og jeg kan fortsette å ruske i bed og plukke vekk pinner og kvas. God påske!

16 kommentarer:

Marit sa...

God påske til deg også! Du er heldig som har vår i påsken :)

Villrose sa...

Høres ut som en perfekt påske...

Anonym sa...

Hehe, bilder av samme blomster i fjor. Kjenner meg igjen i den der, jeg bruker vel påsken til å macrofotografere ugress - akkurat som i fjor ;-)
God påske fra Bille!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Det er det som er så herlig, like nydelig hvert år når våren kommer med sine gaver! Ønsker deg ei flott påske i vest! Her er det kjedelig gråvær på morran, men det smelter og våren vinner terreng, om enn sakte.

Elsa sa...

Ikke noe er som de første blomstene som kommer opp om våren. Klart det må foreviges, det skaulle bare mangle.
Så får vi håpe at denne ekle snøen som detter ned fra oven gir seg og at vårværet kommer for fullt.

Ha en riktig god påske.

IngunnBW sa...

Noe så skjønt! Klosterklokker er en av vårfavorittene, de er utrolig vakre. Tenk at det er så varmt osom 10 pluss! Høres veldig forlokkende ut :)
Mannen din høres helt klart ikke hagegal ut :) Ha en skjønn påske med mye god vekst og mange blomstergleder!

Wenche sa...

Klosterklokkene er foreløpig det eneste skikkelige vårtegnet her i hagen også - en absolutt vakker vårfavoritt. Varer nok en stund ennå før vi kan se flere vårtegn, de er fremdeles godt dekket under massevis av snø.

Ønsker deg en riktig god påske :-)

Unknown sa...

Hei, det er jo ikke de samme blomstene, de har forandret seg, blitt større osv. Venter i spenning på jva som kommer opp av den tua du sendte meg i høst. :D

Berit sa...

Fint å få litt forståelse, hehe! Og du har sjølsagt rett, Anita, det er jo ikke de samme. Klosterklokkene er f. eks. flere og større enn i fjor. Tror jeg tralala. De siste par dagene har vært kalde og til dels hvite, sukk! Det eneste nye som blomstrer nå er forkjølelsen. Musikeren var på besøk uka før påske, og har skjenket begge sine foreldre en dose. Ikke behagelig å stå på hodet i beda, så i dag har vi vært på en hyggelig båttur i solskinnet.

Therese sa...

Nydelige klosterklokker. Man kan aldri ta nok bilder av nydelige blomstergleder. Det er jo ikke de samme blomstene som i fjor :)

ASSA sa...

Så mange sorter som blomstrer hos deg :D Og under over alle under vårens første blomster er en begivenhet som MÅ foreviges det må jo selv et mannfolk skjønne ;OD

Ønsker deg en fortsatt God Påske!

Mari Anne sa...

Hm, klosterklokker må jeg bare prøve å få tak i. Disse var riktig vakre. Jeg tar også bilder som er til forveksling lik de jeg tok i fjor. Du er ikke alene. Det er en måte å holde fast i den gode opplevelsen.

Ha en god uke.

ToneM sa...

Nydelig bilde! Klosterklokker er blant mine desiderte favoritter. Jeg gleder meg stort til de viser seg i år også, men foreløpig er de dekket av bortimot en meter snø...

Berit sa...

Som dine to siste her har merket: Jeg har vært litt plaget med spamming og har vært nødt til å moderere kommentarer til innlegg som er eldre enn ei uke. Beklager om jeg av og til ikke ser at det er kommentarer som venter, de er like velkomne uansett.

Ja, jeg er veldig glad i klosterklokkene mine. Jeg holder på å formere dem opp og få grupper flere steder i hagen. Så om et par år har jeg nok noen å avse, Mari Anne. Eller du kan kanskje forsøke Langangen, hun har hatt dem.

Mari Anne sa...

Så bra, da blir det en liten bestilling dit i år. Har mer tro på henne enn Zimtrade når jeg skal være ærlig

Berit sa...

Jeg har alltid vært fornøyd med kvaliteten fra Langangen. Men utvalget varierer fra år til år, slik det gjerne er når en formerer opp planter sjøl. Det er lov å håpe!