torsdag 17. desember 2009

Hei hå, nå er det like før

Sitter og pepper meg opp til førjulstidas mest frykta seanse: Det står julegaveraid på agendaen. Jeg liker å shoppe jeg, til en viss grad. En hverdagsformiddag og i bokhandler eller hagesentre. Men trengselshandling pga gaveproblemer, særlig når jeg ikke riktig vet hva jeg skal ha? Dobbelt ille fordi mannen i mitt liv insisterer på å delta, han som får frysninger bare han går inn døra til kjøpesenteret. Håhåjaja, jeg overlever nok i år også. Og heldigvis er lista over mottakere kort pga den velsigna fulle vottekorga. Anita anfører at selbuvotter er det heiteste av julegaver nå, så da har jeg kanskje truffet trenden for en gangs skyld. Miraklenes tid er ikke over!

Ikke julebakstens heller. Og hva blir man ikke frista til å forsøke på forum og blogger! I går ble det kanelstjerner (bortimot perfekte), skjærereir etter ToneMs metode og det søte livs oppskrift (ditto, og gode!) og honningkake type smgj (for mye stekt, men deilig smak) . Nå gjenstår goro og pepperkaker, og muligens krumkaker. Me fær sjå.
Og så må sylta i lake. Men takket være den har jeg i alle fall ferdig middag: Ertesuppe på syltekrafta med byggryn, løk, kålrot, gulrot og timian. Deilig!

7 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Selbuvotter er en stor slager i år og flotte julegaver i disse kalde tider.
Imponerende mengde julekakebakst du lager.

Lykke til med julegaveraidet!

Anonym sa...

Tvitvi med raidet. Jeg handlet min siste i dag.
Gøy at du forsøkte honningkaken. -jeg overstekte også min i år... og rørte den forlite slik at det ble en oppnedkake med honning... :D Jaja - man lærer - og den smaker godt!

Unknown sa...

Honningkake er overkommelig - også for meg. Hehe. Ekspert til å vase det til for seg selv mht oppskrifter og steketid.

Men selbuvotter er tøft. Det sier motepolitiet. ;)

hildeg sa...

du er flink. Jeg har litt raiding igjen... Mine døtre er det største problemet i år. 2 down, 2 to go...Barnebarna og mannfolket, samt min kjære far er allerede begavet. Det mangler noen litt lenger uti slekta som jeg pleier å sette bort til avkommet uansett... de er flinkere enn meg til å vite hva den yngre garde vil ha

Berit sa...

Jeg overlevde, men er ikke helt i mål. Har et visst håp om å ordne noe søndag, på vei til eller fra førsjulsrunden hos mor mi. Da skal mannen holde seg heime, det hjelper atskillig!

Kathrine sa...

He..Håper jeg ikke får Selbuvotter til jul,) Jeg er gift med en Selbygg, og har samlet opp alle vottene jeg har funnet i hus og hytte derfra. Har ikke telt dem, men det skal jeg jammen gjøre. Godt over hundre må det nok være, fra bittesmå til baby, og svære til karnever. Sokker og lange strømper, luer, fingervotter også, osv osv. Fine alle sammen!

Her går det lite i julekaker. To slag pluss sjokoladekake da. Ellers mye mat. Har fått laget okserull og sylte. Min mor har bakt lefse som vi fikk med etter turen nedover tidligere i vinter.
Elgstek og pinnekjøtt kjøpt inn, så handler vi juleribba mandagen.

Handling gjør jeg best aleine, men noen ganger er han da med her. Blir ikke så tom lommeboken min da,)

Kos deg fortsatt i førjulstia!

Berit sa...

Så pussig, Kathrine, min har også samme virkning på lommeboka. Bortsett fra når vi er i båtbutikk og han sier "damen betaler" - og det gjør jeg jo, ettersom det er meg som er finansminister hos oss.