mandag 12. april 2010

Wax on, wax off


Hei, hvor det går! Etter tre netter hjemme bar det vestover igjen, denne gangen for ei oval helg med båtpuss. Vi ble heist på land fredag morgen, så fulgte tre dagers beinhard jobbing før vi ble heist på sjøen igjen i formiddag. (For de uinnvidde: høytrykksspyling, såpevask, skyll, tørk. Fjerne skjell, rur og groe (heldigvis lite), pusse propell og ror, skifte sink, rulle/pensle på bunnstoff, polere skroget, gni av polish, påføre voks, gni av voks. Puh! Vi kom i mål. Rygger og armer verker, men så er også skibet så blankt at vi kan speile oss i det. Det er noe djupt tilfredsstillende ved vissheten om å ha gjort en god jobb! Motorservice er i all hovedsak unnagjort før. Nå gjenstår bare polish og voks på overbygget, men det kan vi enkelt ta mens vi ligger ved brygga. Klare for vårens og sommerens båtgleder!

Været var ganske så fint og stille, sjøl om vi hadde liten glede av det inne i hallen. Vi var ikke engang i fjøra. Men vi har da gått raske hagerunder og sett vårens frammarsj: De danske lerkesporene (solida) så vi ikke noe til i påska, men nå blomstrer de i kirsebærlunden. Påskeliljene er helt på nippet til å åpne seg, og ruteliljene sender opp sine forvridde skudd overalt. Dessuten har gullstjernene dukka opp i plenen, men de blomstrer ikke enda. Det gjør derimot de hvite julerosene! O fryd og glede - men bilder fikk jeg ikke. Vi var så tidlig på båten og så seint hjemme at der var intet fotolys til denslags. Før i dag, men da regna og blåste det. Jaja. De sitter på netthinna, yndlingene. (Hvorfor heter hvit julerose Helleborus niger, forresten, det virker noe pussig?) Så jeg lar krokus- og snøklokkebakken min stå for hagefryden denne gangen, bildet er fra påska.

19 kommentarer:

ToneM sa...

Du store min... Våren er virkelig godt i gang på dine kanter! Her er det fortsatt massevis av snø, men det siste døgnet har det regna i massevis. Så derfor, om ikke så altfor lenge, kan man gå på krokus og blåveisjakt her også....forhåpentligvis. :-)

Unknown sa...

Mye bra vår i de bildene der! :)

Anonym sa...

Herregud - det der er da ikke en but, men et skip!

Nydelig krokusbakke. Sånn vil jeg også ha! (Og det kan jeg få om jeg spar opp og deler tua under svarthyllen - de står uansett altfor tett.)

Vigdis i Romerikshaven sa...

H. 'niger' fordi røttene er svarte, har jeg lest en gang. Flinke dere har vært!

Berit sa...

Jeg har lang vår som hager i to diametralt motsatte klima, vet dere. I sunnmørshagen har jeg krokus i to måneder, minst - men hjemme er det over på to uker.

Smgj: Båten er 16 m. Den føles som et skip når vi pusser, ja. Og ser diger ut på land.

Vigdis: Så det er forklaringen! Takker!

Elisa sa...

Ja, det må ein kalle skip! Båtpuss er hardt arbeid, og i alle fall når me snakkar slike dimensjonar.

Krokusbakken din er fantastisk, eg jobbar med å skaffe ein sånn eg også.

Berit sa...

Nei, nå har blogger fått hikke. Under innlegget står det 6 kommentarer, når jeg går inn og ser er det ingen. Og jeg har sett fire av dem tidligere i dag. Tester og ser hva som skjer nå!

Berit sa...

Nå står det 7, og så får jeg bare opp min egen. Hmpff!

IngunnBW sa...

Wow, det var litt av en farkost! Den lillle skjærgårdsjeepen vi hadde syntes jeg tok lang tid å pusse, en slik doning må da ta enomrt med tid å klargjøre før våren.

Der er den vakre krokusbakken din igjen ja, nydelig er den :)

Berit sa...

Der var kommentarene tilbake, så bra!
Jo da, båten er ypperlig å kuske langs kysten med. I sakte fart, 8-9knop vanligvis.
Har krokus andre steder også, men flest i bakken. Ny fotovri med Skoraegga i bakgrunnen, ganske fornøyd med den.

Britt Åse sa...

! Tonnasje, kaller jeg det der.

Deilige, deilige krokus :D

Marit sa...

Dere har virkelig vært flinke! Båtlivet hadde ikke passet for meg, landkrabbe som jeg er... ;)

Nydelig bilde av flott krokus. De er så nydelige når de endelig dukker opp!

Berit sa...

Iris: Jeg var også landkrabbe da vi starta båtlivet for en 15 år sia eller så. Plundrer nok fortsatt, men det kommer seg. Jeg trives veldig godt med båtlivet, og særlig med å komme til idylliske og dramatiske steder du aldri hadde kommet til med bil.

Mari Anne sa...

Ja det var det jeg skjønte, at det var mye jobb med båt på den tiden av året hvor jeg slett ikke vil være noe annet sted enn i hagen.

Berit sa...

Joda, men nå er det gjort! :D

Anonym sa...

Glad jeg ikke har båt...

elle-melle sa...

Så flinke dere har vært! Det må være en kjempejobb å pusse og gni på en slik stor båt.
Krokusbakken din var nydelig:)))

krepsemor sa...

Berit! Holder med deg når det gjelder båtlivet! Vi kom tett på Runde i fjor, og de steile bergene var spektakulære :) Vi har også båt, men vi har aluminiumsbåt på 40 fot! Den slipper vi å polere, vi bare maler den :) I år blir det tur sørover, men ferien begynner ikke før Stadten er passert.....
Heldig du som har vår i hagen! Her er det hvitt på hvitt...
Ønsker deg en fin kveld!

Berit sa...

Heisan, en båtfrelst til! Vi reiser like gjerne nordover som sørover, men i år blir det visst sørover, ser det ut til. Om værgudene er med oss, da. Og mange småturer i ditriktet dessuten, det er mange perler i nærområdet også.