mandag 19. april 2010

Våronn

Så er vi i gang rundt heimen også. Hjemmehelg, brukbart arbeidsvær, og til en forandring viste mannen seg interessert i prosjekt vårrydding. Meget velkomment! Fant underveis ut at vi faktisk har blomster nå - scilla, puschkinia og noen ganske få krokus. Men ingen bilder tatt, så jeg har lånt et bilde av hagens mest tallrike vårblomst, vårpengeurten. Det popper opp små sukkertopper over det hele.

Men altså:
* klipt syriner og skjærsmin og andre prydbusker.
* fjerna seks ripsbusker og klipt de to gjenværende
* klipt solbærbuskene
* klipt halve bringebærhekken
* jukserakt grasbakken med klipper og oppsamler
* kjørt vekk ørten lass til kompostplassen.

Gjenstår å få vekk stubber etter ripsen og andre nedskårne til et nivå som grasklipperen kan akseptere, samt å klippe halve bringebærhekken. Der har også stativet tatt kvelden i vinter, må fikse noe der så snart som råd. Og så har vi ikke begynt i kontorhagen, der skal også rakes/jukserakes og klippes busker.

Og innen vi er ferdige med det, går det muligvis an å rote i beda. Vi har erfaringsmessig mange kalde netter foran oss enda, så det er tryggest å vente litt. Og så skal rosene skjæres. Det ser forresten ut til å kunne bli litt av en massakre! Jeg skjærer vanligvis ganske forsiktig, så det er antakelig bare en fordel å få tatt det grundig for en gangs skyld, for de som er i live vel å merke. Det er betenkelig svart bl.a. i austinbedet. Me fær sjå. Pleier ikke gi opp tilsynelatende døde roser før langt ut i juni.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Får håpe det går bedre med rosene dine enn du frykter. Rugosaene her har iallfall bare trukket på skuldrene av vinteren: "Vinter? Har ikke vi merket noe til." Husmoderen, mandarinrosen og kinagullrosen ser også ut til å skyte godt. Bare ikke denne vulkanen tuller til temperaturen noe vesentlig så går det nok greit både hos meg og hos deg.
Mannfolk med hagelyst er forresten en sjelden sak som bør dyrkes og pussles om sålenge de ikke utvikler Egne Meninger. ;)

Berit sa...

Hehe, han får bruke Egne Meninger på klipp av syriner, skjærsmin, trådsypress og annet som kan skrape opp bilene (!). Men rosene mine får han aldri!

Berit sa...

Ja, og så hadde det vært praktisk å like rugosaer. Men det gjør jeg altså ikke, bare de som ikke ser særlig rugosaete ut. Jeg er en snobb, antakelig!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Ja, herlig med våronn! Vi får virkelig håpe at rosene skyter fra røttene og gi dem litt tid. Jeg har et par sorter her som jeg må vise tålmodighet med i år.

elle-melle sa...

Deilig å være i gang i hagen på denne siden av kjølen også tenker jeg:)
Du har jammen fått mye unna!

Rosene her i gården er ennå ikke helt ferdig klippet, noe de burde vært tenker jeg. Det er en gyselig jobb når alt jeg klipper skal kuttes i små biter og brennes i PEISEN.
Jeg er spent på hvordan denne sommerens blomstring kommer til å bli.

Marit sa...

Godt å være i gang med våronn tenker jeg. Roser er jeg forsiktig med å avskrive som døde før etter St. Hans. Har fått meg noen overaskelser noen ganger over at de plutselig skyter i vei langt utpå sommeren. Sukkertopper er det mange av her også. Jeg luker de vekk, men like herlig dukker de opp igjen hver vår.

Berit sa...

Ja, jeg regner ikke med å rive opp og erstatte roser før etter ferien. Så får vi se hvor mange det blir som på erstattes.