tirsdag 27. april 2010

Hipt

Fortsatt rår hippene i vinduskarmene i heimen. For tida er det Double Six og Donau samt den aller siste stilken på de hvite julehippene fra Mega - det må være den fjerde i den potta. Det kaller jeg uttelling!

De avblomstra og de som ikke vil blomstre denne sesongen forvises til kontorvinduene for rekonvalesens og fetekur. Men innimellom dukker det opp noe uventa. På bildet (dårlig mobilbilde) er en løk som bare kom med blader og som til overmål hadde mista navnelappen i løpet av sommeren. Men se her hvem som har lurt fram en knopp likevel og står og lyser blant sine grønne venner! Orange Souvereign, helt opplagt. Jeg har ingen andre med den fargen. :D

I hagen er intet gjort i dag. Derimot har jeg starta på årets vindusmalingsprosjekt. Vinduene står og skriker etter oppmerksomhet, stakkars, like forsømte som det norske jernbanesvesenet. Men heldigvis er de gamle, fra den tida da materialer til vinduer ble håndplukka, så under flasset er treverket helt i orden. Nå er to sett á 4 dobbeltvinduer tatt ut, skrapt og salmiakkvaska, og står og tørker før grunning. Så er man da i gang.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hardt, godt treverk i slike vinduer, som her. Vi tar dem ikke ut - men lar dem stå året rundt. De har ikke hatt kald vintertrekk i den sesongen vi har forlatt. Sier litt om kvaliteten, jfr hastverksvinduer der vi har bodd før.

Berit sa...

Vi lar dem også stå i, Anita. De må bare ut for å bli stelt litt med! Gammeldagse dobbeltvinduer isolerer bra også, det blir et fint luftlag mellom.

Anonym sa...

Huff - vindusmaling er trasig.

Her blomstrer Bingo og et frøbarn. Begge like julerøde. Så blir det ferie i drivhuset. Der står det et frøbarn til i knopp og forventning.

Kathrine sa...

Gamle vinduer er flott håndtverk! I Trøndelag har de nå startet en bedrift som utelukkende tar på seg å pusse opp gamle vinduer:)
Dessuten er de mere sunne for vinduskarmblomstrene enn nye.
Her har vi nye, men på hytta har vi små håndlagde glassruter. Litt trasig når det kommer ei ugle eller en tiur da, for disse vinduene går det ikke ann å fotografere eller bruke kikkert igjennom. Men fine er de!

Må virkelig si du har gjort en storjobb i innlegget under her. Og at du har klipt rosene alt(?) Her venter jeg til bjørka har fått museører, tror de fleste har overlevd den kalde vinteren og. Kanskje da..

:-)

Berit sa...

Kathrine: vi har også små, ruglete glassruter i sunnmørshuset. Hjemme er de plane, men rammene er de gamle gode.
Og jeg har ikke klipt rosene på ordentlig, bare fjerna det meste av det som var dødt, det var så deprimerende å se på. Jeg pleier også vente til musøretid sånn omtrent.