torsdag 27. august 2009

Fluesoppnytt

Nei, jeg har ikke plukka og/eller spist fluesopp i år, verken den rødmende, den ringløse eller de mer helsemessig tvilsomme sortene. Men jeg har altså strikka et sett i fluesoppmønster i sommer, og synes det var betimelig å ta bilde av plagga før overlevering. Veslejenta feira treårsdag søndag, og dette var presang fra mormor. Spesielt lua ble erklært "søt". Den ble straks testa både på eget hode og andres, og dernest som veske og sovepose for ymse kosedyr.

Tema for festen var en miks av Lynet McQueen (borddekking) og Hello Kitty (meget rosa kake med skumfigurer), småjentene yndige i fine kjoler. De var ikke fullt så fine etter selskapet, det skal synes at de har hatt det moro.

Veslejenta har begynt å dikte og fortelle eventyr, særlig på lange bilturer er fantasien i sving. Veldig praktisk og underholdende for både henne og sjåføren. Her en dag kom hun med en lengre historie om noen slemme bestemødre - en hel gjeng av dem, faktisk. (Nei, jeg føler meg ikke truffet. Jeg er mormor, ikke bestemor, og dessuten er jeg snill.) De kjørte rundt og gjorde all verdens fæle ting, og til slutt brøt seg inn hjemme hos henne og stjal all cornflakesen deres. Huttetu!

Hagemessig: Jeg skulle følge Junis ide om å plukke inn og sette i hver sitt glass ei rose av hver av de som blomstrer. Det er da noen hos meg også! Men så så jeg meg rundt, og fant ut at de fortjente et ryddig hus rundt seg. Jeg utsetter til etter fredagstornadoen, da kan jeg nyte rosene innadørs samme hva slags vær.

19 kommentarer:

Elisa sa...

Absolutt søt lue, og resten var kjempefint også. Eg er i sofa/strikkemodus for tida, godt med litt inspirasjon!

Randines hageblogg sa...

Flott strikkesett med sopper, kjekt med barnebarn en kan strikke til...

Anonym sa...

Jøje meg så nusselig!

Berit sa...

Lua er sant å si mer nusselig enn praktisk, men den varmer vel litt. Jeg mangler tomler før det er ferdig grønne votter til. Og så har jeg strikka ei bukse før, i rødfargen. Morsomt å strikke noe i overkommelig størrelse!
Mer strikke- enn hagevær for øyeblikket.

Kathrine sa...

Søtt strikk:)

Brummunddøl i eksil i Gudbrandsdalen du da.
Jeg har flytta fra Gudbrandsdalen og lever ved Trondheimsfjorden jeg:))

Ser du har mye Hostaer. Får se om jeg utvider min samling og, om klimaet blir kjøligere. Lite håp der, da sneglene lever sine glade dager her i milde (mildere) kyststrøk.

Ha en fin fin dag:))

Berit sa...

Mine hostaer er i feriehagen på Sunnmøre, Kathrine, og der er det sannelig både mildt nok og snegler nok (ikke iberia), men det har gått bra. Det er ei relativt ny dille hos meg. Siden innlegget har jeg tre bytteplanter å supplere med. :)

Kathrine sa...

Hei igjen:) Koselig kommentar til meg da. Og Ringebu er ikke så langt unna min barndomsbygd eller noen av mine søstre.
Feriehage? Du verden! Ikke dårlig det du. På vår hytte orker jeg ikke hage, for den ligger endel meter over havet. Men du har to du da?
Takker for at du setter meg på blogginglisten din. Det er litt labert i hagen nå da, men samler frø og har jo noen planer.

:))

ASSA sa...

Så flott et sett!
Ja dette måtte bli en flott gave til ei på tre :D
Jeg er forresten bestemor;) og ifølge mine barnebarn - så er bestemor veeeldig snill ;)

Marit sa...

Så flink du er til å strikke da! Nydelig sett, og barnebarnet blir helt sikkert flott i det!

Hyggelig at det er flere som har hostadilla ;-)

Berit sa...

Neida, jeg er ikke spesielt flink til å strikke. Jeg følger bare ei oppskrift og regner med at jenta vokser inn i klærne en eller annen gang. :)
Hosta er ganske morsomt, ja.

elle-melle sa...

Så fint dette ble.
Jeg er også mormor og farmor, men ikke bestemor, og jeg strikker til "mine" små.Jeg liker å strikke så det er blitt noen plagg etterhvert, og siden jeg ikke kan klare så mye hagearbeid lenger er det ekstra greit å ha noe å fylle dagene med.

Håper du fikk kost deg med roser i et ryddig hus i helga:)

Berit sa...

Det ble i alle fall såpass anstendig at jeg tok inn noen roser, Juni!

Vilt og vakkert sa...

Hei, så artig strikkesett!

Men det gjelder ikke strikking å spørre om akkurat nå. Det gjelder Leda, rosa som deltok i Frøken Rose.
Jeg har prøvd å skrive en kommentar til den før, men et eller annet slo feil ved innlasting.
Spørsmålet er: Kan jeg få legge inn bildet av rosa på bloggen min? Jeg vil lage et innlegg om roser med gudinnenavn og kanskje noen med gudenavn, og ønsker ditt bidrag der. Kjenner du til andre roser med denslags navn?

Jeg vil selvsagt henvise til bloggen din under bildet!

Beste hilsen Bjørg Nina

Berit sa...

Det er OK, Bjørg Nina.
Flere gudinner? Det er i alle fall opptil flere som heter Juno: http://www.helpmefind.com/plant/plants.php?searchNmTyp=2&searchNm=Juno&sbSearch=SEARCH&tab=1
Tast inn noen guder og gudinner på helpmefind, så får du kanskje flere treff.

Berit sa...

Leda var forresten ikke egentlig gudinne, selv om hun fikk barn med Zevs. Om jeg nå har forstått det riktig.

Anonym sa...

Her kan ikke bukettene vente på ryddig hus - da blomstrer de av!

Berit sa...

Hehe, det var for å legge litt press på meg sjøl, smgj!

Vilt og vakkert sa...

Hei Berit, joda du har forstått det riktig. Leda er ingen gudinne i ordets rette forstand, men mor til en Helena og Polydevkes som hun fikk sammen med Zeus.
Jeg burde ha skrevet roser med røtter i mytologien. Nå er det forhåpentligvis klart for alle at jeg skrev feil i farta! Godt jeg ikke sto foran 60 elever og sa det, men heldigvis tar elever det helt greit når jeg forsnakker meg av og til! Det hender jo!

Takk skal du ha for at jeg får låne bildet. Skriver til deg når innlegget blir lagt ut på bloggen min!

Vilt og vakkert sa...

Hei igjen!


Takk for tipset om siden der jeg kan finne flere mytologiblomster.
Det var helt fantastisk- så mange roser å finne. Det kan bli et spennende bed også!