fredag 21. august 2009

Farvel til blomsterbilen


Vår kjære Toyota Yaris Verso har tjent oss trofast i ti år nå. Det har aldri vært noe tull med den, vi har hatt vanlige service og skifta to lyspærer. Men nå begynner den å dra på åra, har fått noen interessante pipe- og skranglelyder, og det kan fort begynne å skje noe med både det ene og det andre. Så i dag er det slutt.

Erstatteren er en flunkende ny Toyota Avensis, og det skal bli deilig med en litt større og mer komfortabel skyss på langkjøring. Mannfolket er i hundre og vel så det og har allerede pløyd instruksjonsbøkene flere ganger. Men jeg er litt vemodig også og kommer til å savne versoen for de fantastisk praktiske egenskapene.

Slå ned baksetene og putt dem innunder forsetene, vips har du varebil. Gjort på tre minutter sjøl for ei kløne som meg. Vi har hatt to sykler baki, stående, måtte bare vri på styret og tjore litt.
For ikke å snakke om at det er den perfekte hagesenterbil og omreisende hagebil. Her har vært fylt opp med mye grønt gjennom ti år! Dessuten er den helt enestående å transportere gamle mødre i, de setter bare rumpa rett inn på setet og stiger ut igjen når turen er slutt.

Og så ser jeg at jeg ikke en gang har et skikkelig bilde av den trofaste sliteren, men den står altså bakerst av de to på dette, beskjedent bak noen av rosene den har frakta.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis med ny bil! For en deilig følelse. :-)
Fadern har Avensis, men han frakter neppe roser og busker med den.
De går og går og går - tror nesten du må skyte dem for at de skal "dø".

Jeg ønsker meg en Toyota Corolla i mitt neste bil-liv. Håper den gamle grå Skodaen holder et par år til.

orchis sa...

Gratulerer med ny bil! Selv kjører jeg rundt i en omkring 20 år gammel mercedes. Den lager noen ulyder, men mekanikeren sier det ikke er farlig. Det er vel slik når man eldes? Ulyder dukker opp både her og der... :)

Berit sa...

Takk takk! Jeg kunne nok levd med noen ulyder, mannen kan det ikke. Og ingen av oss er i stand til å fikse og mekke, så det er greit å skifte til noe nyere.
Må nok til med presenning og greier før jeg fyller den nye med busker....

RandiF sa...

Gratulerer. Blir nok en bra hagebil dette også skal du se....

Berit sa...

Jada, når bare nyhetens glans har falma bittelitt blir den nok hagebil enten den (og mannfolket) vil eller ikke, hehe!

Unknown sa...

Nyhetens glans falmer - vittig. :)
Skodaen er forlengst over sin andre ungdom og bærer et sterkt preg at begge ungene har vokst opp i den. Slitasje og søl som ikke går bort.
Lille Hjerte blir panisk bare vi snakker om evt bytte av bil. For noen år siden begynte hun og gråte da vi prøvesatt den da nye Skoda Roomsteren på Kongsvingermarken. Separasjonsangst? Faren hennes nektet å gå ut av gamlebilen deres da den skulle selges. For noen typer. :D

Unknown sa...

Kremt - å gråte - og hun gråt lenge pga at gamle-Skodaen ville bli lei seg om vi solgte den.
For mange Disney-filmer?!

Marit sa...

Gratulerer med ny flott bil! Håper dere kan ha den i mange år uten trøbbel. Biler er absolutt best når en ikke hører noen ulyder ;-)

Berit sa...

Biler er best uten ulyder, ja. I alle fall slike som får folk til å snu seg etter deg og lure på om du er i ferd med å drepe bilen. :D
Men unger og bil er et eget kapittel. Hos oss er det nok musikeren som vil savne gamlebilen mest. Det var den han lærte å kjøre i og den han brukte når han var hjemme på besøk.