mandag 19. januar 2009

Våren er i rute


OK da, så har jeg juksa litt: Dette er et gammalt bilde.
Men samme tua står altså og roper VÅR med to fullkomne små blomster nå også!

Det var riktignok ikke godt å se da vi ankom sunnmørhagen onsdag kveld. Frossen mark med snø på og fem kalde. Men snøen ligger ikke lenge i ro på de kanter, allerede fredag var snøen vekk og marka tint. Hagerunden bød på denne trofaste kusymra, den pleier være først ute. Randis røde tusenfryd har mange ufullbårne blekrosa blomster. Rakk aldri beskytte den og auriklene med einerkvister mot rådyr og kulde denne vinteren, krysser fingre for at det verste er overståttfor begge farene. Krokus, snøklokker, klosterklokker, narsisser. Kuleprimulaen lager seg til for innsats, vivendelen har grønne bladskudd.

Ei gruppe nylagte krokus var dytta opp av frosten og lå og sprikte med nakne røtter. Fikk dytta dem tilbake, det nytter ikke prøve finne noen ny plass til dem nå. Omstokking påkrevd når jeg bare ser hva som kommer hvor.
Og se der, under Maiden's Blush: Den ene av mine tikroners juleroser fra i høst står med to nikkende hvite knopper! Det blir saker!

Herlig med et vårlig avbrekk. Men det var litt hyggelig å komme hjem til hippene også. Mens vi var vekk har flere nye sprunget ut, kommer tilbake med rapport og bilder. Takker Tonemeia for bloggutmerkelse, kommer tilbake til den også.
I kveld blir det snørydding!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Misunnerlig er jeg, kjenner jeg. Her fikk vi som kjent 10cm våt, slapsete unnskyldning for snø her i natt.

Vigdis i Romerikshaven sa...

Så herlig, du er heldig som kan reise til din egen vår. :-)

elle-melle sa...

Kan nesten kjenne lukta her jeg sitter og nyter et praktfullt bilde. Selv om du har juksa litte grann er det ikke så fælt lenge til det blir virkelighet - å du milde som jeg gleder meg.....

Berit sa...

Vi er mange som gleder oss til vår! Desto herligere å kunne få en liten forsmak nå før det bar hjem til snømåkinga.