mandag 4. april 2011

Det sildrer og det renner

Omsider har naturen i Gudbrandsdalen skjønt at det burde være vår. Nå i helga har vi hatt stille, sol og varmt, og til og med nede på flata hos meg dukker det opp barflekker på grasbakken. Baksida av medaljen er oversvømmelser rundt forbi - undergraving av jernbanen og denslags. Vi har bare den årvisse vårdammen i hagen, så lenge vi leder vannet videre dit slipper vi få det i kjelleren. Søndag inntok vi solveggen en liten halvtime med henholdsvis tekopp og øl. Deilig!

På vei til jobb i dag tidlig observerte jeg en flokk på fjorten (ja, jeg telte) svaner rundt en smeltedam på et jorde. Staselig. Og snart kommer tranene!

8 kommentarer:

Marit sa...

Ja, det er endelig vår både her og der. Etter en grusom kald vinter er det herlig med vår i lufta. Det hender vi ser traner her også.
Ha en fin uke!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Herlige tider! Så flott at du har barflekker! Jeg hørte om oversvømmelsene fra Ringebu og nordover og tenkte selvsagt på deg!

Berit sa...

Ja endelig vårløsning! Det er riktignok spådd kaldere i morgen, men deretter varmt igjen. Hei og hopp!

Randines hageblogg sa...

Det må være deilig når vårløsningen endelig kommer selv om det fører til vanndammer.
Deilig å kunne sitte ute litt igjen etter en kald vinter...

Berit sa...

Absolutt, Randine! Det blir gjerne ei stund i veggen i dag også, samme finværet. :)

elle-melle sa...

Så godt å høre at det våres hos dere også. Det kan være både vel og ille når det smelter rekord fort, for bakken er vel fremdeles frossen mange steder og kan ikke ta i mot alt vannet?
Traner skulle jeg ønske vi hadde her også. Jeg tror de bare flyr rett forbi når de kommer til landet for vi ser dem aldri her.

Berit sa...

Nå går det unna! Snøen trekker seg tilbake så det syns dag for hver dag, og jeg har drista meg til å la de små påskeliljene stå på trappa om natta også. Dammen i hagen er vekk, "svanedammen" på jordet også. Tranene har mellomstasjon på jordene ved Lågen før de flyr videre til hvor de nå måtte være om sommeren. Det kan være svære flokker - hundre stykker, kanskje.

hildeg sa...

Har smelta mye her mens vi var borte også. Er nok på tide med en hagerunde i helga for å se etter spede spirer :-)