tirsdag 18. mai 2010

Å, Vestland, Vestland!

Som nevnt, en lengre sunnmørshelg gjennomlevd, og endelig langt bortimot sommer! Vakker tur over som nesten alltid, nydelig sol over kysten vår. Bagasjen inn på kjøkkengolvet, deretter ned på berget ved naustet med vinflaske for å nyte solnedgangen. Har ikke tall på hvor mange ganger vi sitter der hver sommer, visse grunnleggende skjønnhetsopplevelser går en aldri lei!

Påfølgende dager bød på perlevær og flat sjø, det ble båtliv og litt polering - overbygget denne gangen - fiske, hyggelig lag, mer grøftegraving og flere solnedganger. Middagene så f. eks. slik ut: fisk av ymse slag med tilbehør etter innfallsmetoden, pakket i folie og rett på klebersteinsplata over grua. Her breiflabb med reker, løk, gulrot, pipeløkringer, urter.Etter noen minutter ser det sånn ut - med poteter stekt på samme vis og hva skapet formår av vin. (Chianti funka forbausende bra, men det burde muligvis vært en hvitvin. Nuvel, det smakte fortreffelig som det var.)

Dessertopplevelsen denne kvelden var en oter, en unge tror vi nok, som lekte seg i sjøen og på svaberga. (Eller var det en stor mink? eller en blanding, hva nå det måtte hete - en miter? en onk? Litt langt unna, forstås, og i motlys.)
Enn hagen? Jo, takk som spør. Den eksploderte omtrent i finværet, til og med husbonden kunne se at det vokste fra dag til dag. Det er narsissenes og primulaens tid. Og i løpet av de fem dagene ble det helt tydelig at hostaene har overlevd, det er fine bladknopper på nesten alle og godt håp for etternølerne. (Må huske å plante mer vårløker mellom dem, beda ser litt triste ut ei god stund utover våren.) Mellom alle de andre aktivitetene ble det tid til årets første grasklipp og en smule luking i noen bed, før perleværet gikk over til vannperlevær ettersom nasjonaldagen nærma seg.
Julerosa (niger) er på hell, og gir et trøstefullt bilde på at det går an å eldes med stor ynde og verdighet, synes dere ikke?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Helga høres aldeles fortreffelig ut...
Nydelig julerose også.

Vigdis i Romerikshaven sa...

Jeg ble jamen sulten, jeg, Berit! Ser aldeles nydelig ut den grillpakka der!

Og nigeren ser helt spesiell ut i det lyset.

Kathrine sa...

Nam! Fisk er godt:)
Og nydelig julerose!

:)

Villrose sa...

Hm. Høres ut som livskunst dette her...

Marit sa...

Nydelig fortalt! Det høres ut som dere har hatt en flott helg :)

elle-melle sa...

Bedre fridager enn dette går det vel knapt ann å få:)
Med god mat og drikke og nydelig utsikt - det høres fortreffelig ut!
Julerosene er like vakre både som ung og gammel!

Berit sa...

Takker for hyggelige kommentarer! Bra det gikk fram at det var ei strålende helg. Det kan komme mer, men det er noen stappfulle dager denne uka. Får se om stoffet blir utdatert før jeg får det på nett!

Red Hobbitt sa...

Koselig stemningsrapport fra en kant av landet der det er mer vårlig enn her. Skjønt på bildene ser det ut som det er full sommer.
Her har skogen så vidt begynt å bli grønn, fremdeles bare mini museører på bjørka. Men det skjer fort når det først skjer. Merker forskjell fra dag til dag.
Ønsker deg en fin pinsehelg=)

Berit sa...

Takk det samme, Red Hobbitt!