mandag 7. september 2009

Arbeidslivet er oppskrytt

Jeg kunne godt venne meg til uker som den forrige, med to arbeidsdager og fem fridager.

Værmelderne lovte bare regn, men det ble det slett ikke. Når det gjelder Sunnmøre melder de ikke været, de spår. Som en av gjestene sa: I valget mellom Yr og virkeligheten velger jeg virkeligheten.

Torsdag var nydelig, mannfolket måtte kaste T-skjorta under utsetting av krabbeteiner, så varmt var det. En helt usedvanlig fantastisk solnedgang møtte gjestene våre da de ankom. (Jeg har ingen bilder, dere ville bare tro de glødende rosafargene var manipulert likevel.) Nyrøkt makrell og kålrotstappe på menyen.
Fredag var en smule våt, men vi fikk da til en liten båttur og rusletur før husets bacalao av sjølprodusert klippfisk. Lørdag var den store krabbedagen, og igjen var været på vår side. Folk koste seg i fjæra eller prøvde makrellen fra berget. Lunkne krabber nytt i friluft med hvitvin, loff, appelsinbåter og rømme med hvitløk, persille og bjørnerot til, det er slett ikke dumt. Varmen holdt såvidt utover kvelden at vi kunne sitte ute på benken mellom rundene i badstua. Deilig!

Hagemessig? Jeg slo grasbakken, planta mine tre byttehostaer ('Stiletto' fra Gullet70, 'Whirlwind' og 'Kiwi Full Monty' fra Sigrid) og gikk lukerunden før gjestene kom.
Heldigvis er en av gjestene av det slaget at han skjønner hva jeg sier når jeg snakker om moseroser, borbonicaer og remontering. Vi to fikk oss en lang og hyggelig hagerunde i godværet en formiddag, inkludert høsting av lommefrø og -bulbiller. (Resten av de sistnevnte tok jeg med hjem for utsending, nå er alle lovt bort for i år.) Det var riktignok ikke så mye å se, av rosene var det bare Mme Boll, Honorine de Brabant, Altaica, Portlandica, Stanwell Perpetual og Quatre Saisons som presterte noen blomster. Finest av staudene var noen seine storkenebb: endressi fra Solveig, himalayense, nutans og en rødlilla mørk jeg ikke husker navnet på i farten. Fint sto også Akoens hvite høstfloks og de hvite lychnisene fra smgj. Isnende kjærlighet, sa besøket mitt (lol). Ja, og så blomstrer aurikkelkanten så smått og en Tiarella wherryi. Hostabedene fikk også skryt, det er jo koselig.

Nå er jeg tilbake i hverdagen igjen etter ei veldig koselig helg. Ikke akkurat uthvilt, det blir gjerne seine kvelder i hyggelig lag, men det gir krefter likevel. Denne uka skal jeg antakelig jobbe minst fire dager...

(Leser korrektur her nå og merker for jeg vet ikke hvilken gang at hagen er full av innslag fra dere, mine kjære hagevenner. Takk for at dere lyser opp tilværelsen for meg!)

6 kommentarer:

elle-melle sa...

Så mye god mat dere har kost dere med.
Bacalao er fantastisk godt, men jeg har aldri laget den av sjølprodusert klippfisk, det må være en drøm. Lunkne krabber er det lenge siden jeg har spist, men det var fast sommermat i min barndom.
Selv om slike lange kvelder og netter tar noe krefter er det jo så mya annet en får i tillegg når man er sammen med gode venner og spiser god mat. Det gir likevel krefter til nye arbeidsøkter.

krepsemor sa...

Er det på sunnmøre du har vært? Kan ikke huske det var sååå fint vær her da :o) Ellers høres det ut som du har hatt en topp helg med mye god mat som hører til denne årstiden, selv om vi nå skriver september! Jeg har faktisk vært med på å sitte på bryggekanten i oktober og banke krabbeklør....Kaldt ja, altfor kaldt faktisk! Bacalao er jo nydelig mat! Mye fine planter du har også! Ønsker deg en fin uke uansett, selv om du bare har 1 fridag! Men det er jo snart helg igjen.....

Sigrid sa...

Det med todager arbeidsuke og femdagers helg, har jeg ivret for lenge ;-)
I tillegg kunne jeg tenkt meg månedslønn hver 14. dag :-D

Berit sa...

Juni: Slike sosiale begivenheter har lett for å dreie seg om god mat, god vin, prat og latter. Passer meg utmerket!

Krepsemor: Været er en subjektiv greie. Antakelig er inntrykket av helgeværet farga av hvor ille vi trodde det skulle bli...

Sigrid: Det var absolutt en ide, hehe! Det med lønna blir vel vanskelig, men jeg funderer på redusert arbeidstid, faktisk. For å kunne ta flere deilige langhelger.

Anne (Moseplassen) sa...

Takk for korrigeringen på dagens post om tistelsommerfuglen. Jeg hadde skrevet vår en plass det skulle stått høst, og dermed ble jo hele teksten feil, en som jeg ikke hadde sjangs til å se hadde du ikke påpekt det. tistelsommerfuglen overvintrer utenlands ja.

Ellers, jeg må si etter to og et halvt ufrivillige år på sofaen, jeg leeeeeeeeeeeeeeeeeeengter etter arbeidslivet ;) (men jeg lengter etter å orke å hage også da.. ;) )

Berit sa...

Mente ikke å pirke, Anne, men det er så mange som leser den lærerike bloggen din, og da er det greit at fakta er riktig. Bra du tar det sporty.

Jeg er kisteglad for at jeg er i stand til å jobbe, men det blir litt lite fritid, så jeg tenker å redusere litt. Begynner å bli gammal, vettu, og har sans for å leve mens jeg gjør det. :D