mandag 25. mai 2009

Travel

Mest med alt annet enn hage, dessverre. Overtid på jobb er ikke akkurat populært i mai!
Har hjulpet musikeren med årsavslutning og sjølangivelse, hatt lange besøk, vært i 80-årsdag med forutgående kakebaking, huset fullt av (2 stk) forkjøla mannfolk osv osv osv.

Men litt hageliv har det blitt. Lukt litt, potta inn diverse innhold fra diverse postsendinger, klipt grasbakken for første gang i år (og det var på høy tid ), lukt litt, tatt noen bilder. Sier det igjen: Arbeidslivet er sterkt oppskrytt, jeg skulle gjerne gått av med pensjon i morra den dag. Langt fram, dessverre. Og heldigvis, forsåvidt.

Et hyggelig avbrekk i travelheten: Var hos Bjørke fredag og henta roser, og hadde for anledningen selskap av Sigrid som skulle ha ei av dem. Umåtelig hyggelig med slikt følge på hagesenter! Hun fikk med seg en blå aurikkel og noe annet staudesmåtteri i tillegg til rosa, men viste beundringsverdig sjølbeherskelse, mens jeg som vanlig raska med meg litt herfra og litt derfra uten at jeg i farten husker alt. Jeg må granske rosene også, for de 17 jeg skulle ha hadde på mystisk vis blitt 20. Sigrid medbrakte gubben, som utviste stor tålmodighet og lot oss snuse rundt uten synlige tegn på rastløshet. All ære!

Jeg spurte om de oppstamma rosene. De var etter sigende poda på grunnstamme, men leverandøren påstår visstnok at de skal ha samme herdighet som sorten likevel. Skeptisk! Men jeg glemte å se på dem, vi var midt i roseopplastinga da jeg spurte og langt unna de oppstamma. Teflonhjerne! Nå ja, jeg kommer nok tilbake om ikke så lenge.

7 kommentarer:

Miamaria sa...

Overtid i mai er noe dritt. Pussig nok (og typisk nok?) er det da det er størst sjanse for det, i hvert fall her for meg. :( Men i år har det gått ganske bra. Meeen så er det så mye annet og...

Anonym sa...

Man får som regel tid dersom man tar seg tid.
Jeg fant forøvrig en kopp med det oppbyggelige mottoet "Gardening forever, housework whenever."
(Jeg fant også "Friends welcome, weeds by appointment" som passet godt med den gamle: "Old gardeners never die. They just throw in the thorwel".)

Fra det éne til det andre - var det dere som hadde diesel i vanntanken på båden i fjor?

Berit sa...

Miamaria: Håper det er slutt på overtid nå, jeg er grundig lei.

smgj: Hvor finner du de morsomme koppene dine? Såntno ha'kke vi i dal'n...
Ikke diesel i vanntanken, men vann i dieseltanken. Det er heller ikke morsomt! Det var ikke i fjor, men på gamlebåten. Påfyllingsspunsen var lekk slik at det regna rett inn. Dieseldyr er noe møkk! Verftet måtte skjære opp dieseltanken og reingjøre fullstendig før den ble sveist igjen. Den nye spunsen var tett, men vi brukte noe styggedom i dieselen etterpå likevel, det er ikke slikt en vil oppleve to ganger. Hender at det kan være vann i anlegg en tanker fra også.

Har dere fått diesel i vanntanken?

RandiF sa...

Det var VI som hadde diesel i vanntanken......fytti grisen!! Klarte å rense selve vanntanken sånn noenlunde med oppvaskmiddel for maskin, sitron og til slutt morsmeltillegg. Men i varmtvannstanken (og sikkert i rørene mellom) sitter det i ennå, så vi må bare krype til korset og skifte den. Sikkert et h****ikes drittarbeid under særdeles trange kår, stakkars gubben....:-((((

Marit sa...

Du får kose deg når du kan og har tid i hagen din da! Overtid i mai skulle jo vært forbudt med lov...

Berit sa...

Au, au, Randi! Det demrer for meg at jeg har hørt om den historien. Morsmelktillegg som rensemiddel, du, det var spesielt. Håper utskifting av varmtvannstank ogeventuelle rør går greit og ikke blir altfor kostbart!

Anonym sa...

RandiF: Nei, ikke noe morsomt, nei. Her er det en gåen (eller tett) kloakkpumpe som er caset. *uuuurk*

Berit: de koppene finner du på nettet (eller på london akvarium + på gamle nordby i nabolandet).