mandag 29. september 2008

Innhøsting

Søndag ble den store kjøkkenhagedagen.
Slutthøst av bønner, sukkererter, tomater, neper, squash, purre. Grov gjennom potetbedet en gang til - det var så dårlig lys da jeg tok opp - og fant en liten pose til med Aksel.
Deretter fikk jeg ruska vekk rester, ugras og ris og kjørt mange trillebårlass til kompostplassen. Nå gjenstår bare jordskokker og gulrøtter.

Avlinga har vært både og i år. Purren er "spist på" for andre år på rad. Jeg tror jeg skal ta en pause i purredyrkinga nå, det er lite hyggelig å måtte skjære vekk halvparten pga larvegnag eller hva det nå er. Må vurdere tomatene også, det er nok på kanten å dyrke dem på friland her. Eventuelt bare en ekstrem tidligsort. Bønnene har derimot vært fine, squashen også.

Har fått fakturakopi i posten fra Eurobulb - løkene ble sendt fredag. Jamen på tide, slik hufsa murrer for tida. Heldigvis bare ei pakke, det skulle tilsi mindre trøbbel gjennom tollklareringa. Håper jeg. Har enda ikke sett noe til lovet mail med sporingsnummer og phyto.

Uvant å starte dagen uten en tur på forumet. Til gjengjeld fant jeg roselista til Gerd Anvik i mailboksen - enda flere fristelser, sukk! Må sjekke om noen av de andre skal ha noe derfra.

Så holdt jeg nesten på å glemme formiddagens bærtur: En full bærepose rognebær står klar for rensking for å bli gele og syltetøy. Men jamen var jeg ute i siste liten, måtte lete lenge før jeg fant et tre fuglene ikke hadde ribba. Det skulle tatt seg ut ikke å finne rognebær i år det har vært slike mengder!

3 kommentarer:

Elisa sa...

Jeger/samlaren i meg nikkar anerkjennande, det er utruleg tilfredsstillande å samle inn maten sin sjølv! Neste år skal me ha større kjøkkenhage. Definitivt.

Vigdis i Romerikshaven sa...

I dag har jeg faktisk ikke prøvd meg på hagEgal, (kanskje jeg ubevisst husket datoen ;-) men det vil savnes, absolutt!

Selv om ikke alt ble som det skulle hos deg, er du flink i alle fall som har grønnsakhage. Høres veldig fristende ut når du høster!

Berit sa...

Jeg har kjøkkenhage fordi jeg liker det! Deilig å gå og høste inn direkte til matbordet, eller bare putte grønnsaker og frukt rett i munnen.