tirsdag 11. november 2008

Hipp hurra

Innesesongen er i gang.
Glidende overgang på meg, da, som har bedrevet innadørs jordskokkhøsting. Men det var egentlig avslutning av utesesongen.
Jeg er ekstremt dårlig på overvintringsplanter og potteplanter, men sist vinter ble jeg alvorlig infisert med hippeastrumsyken. Smittekilden er klar: Hagegal.

Det avgjørende øyeblikket var da jeg konsekvent gikk over fra å kalle dem amaryllis til hippeastrum eller hipper. I løpet av noen førjulsmåneder raska jeg sammen det jeg fant av forskjellige rundt i ymse butikker, så bytta jeg til meg noen småløk, og endelig var det ni stk med i min problematiske eurobulbimport i høst.

I går fant jeg overraskende nok to sorter på Rimi til en snau femtilapp: Red Lion og Denver. Er ikke det tidlig? Vet jeg pleier se dem der fram mot jul? Jaja, ikke meg i mot, Denver var ny for meg og ble med hjem. (Kamera fortsatt ute av form, lenke til the.plantexpert.com) Ikke noe spesielt med den, antakelig, men hvite hipper kan man alltid tåle flere av. To store knopper nå, det forlenger sesongen atskillig! Husets herre, som mente antallet hipper oversteg det nødvendige i fjor alt, har nå kommet ut av tellinga og tror høyst sannsynlig det er en av de gamle som troner i vinduet, hehe!

Ellers konstaterer jeg at gårsdagens gåtur blir den siste i høst uten brodder og staver. Farlig glatt under joggeskoa, det ble noen dårlig koreograferte utfall for å hindre nærkontakt mellom bakken og andre kroppsdeler. Noen særlig trimeffekt ble det vel heller ikke, så forsiktig som vi måtte stiltre oss fram.

3 kommentarer:

Marit sa...

Hagegal går igjen i mange blogger som en skyldfaktor nr. 1 for folks hage/plantegalskap. Det liker jeg godt! ;) Jo flere vi er sammen osv.... Trist å være alene med all galskapen sin ;)

Herdis sa...

Jasså, så du bekjenner at du hører til i hippe-galklubben, Berit? Det må eg seie var koseleg. Eg fekk ein mistanke da eg las kor mange hipper du hadde bestilt hos Eurobulb ja. Velkommen! Vi skal få ein triveleg vinter;-)

Berit sa...

Jeg heter Berit, og jeg er Hippegal. Også, hehe!