onsdag 8. desember 2010

Bli ny?

Jeg tror jeg har nevnt en gang eller fem at jeg hater shopping, og i særdeleshet saker som har med meg sjøl og min framtoning å gjøre. Men hva skjer med meg for tida? Ikke før har jeg ekvipert meg og blitt rosevelduftende etter Gundas parfymetips, før jeg forandrer toppetasjen også.

I går ettermiddag var jeg hos vår lokale, gode optiker for å ta ut nye briller. Tre og et halvt år sia sist, må vite, styrken stemte ikke lenger og glassa var nokså slitne.
Mye sprekt å velge i og vanskelig å bestemme seg, sjøl med profesjonell hjelp av optikeren og subjektiv sådan av mannfolket - han ser tross alt ansiktet mitt oftere enn jeg sjøl gjør. Til slutt sto det mellom to par. Jeg tok begge, et til progressive glass og et til arbeidsbrille/lesebrille. Så kan jeg bruke de gamle slitne når jeg holder på med grovarbeid/hagearbeid og turer i skogen. (Hørt det før? Og hvor ofte husker jeg å skifte?) Heldigvis blir ikke de nye ferdige før etter neste lønning!

Og i morra skal jeg til frisøren. Rein egotenking for tida!
Nja, kanskje ikke helt. I går kveld satte jeg fire julekakedeiger - goro, bordstabler, vaniljenøtter og peppernøtter. Sjøl om jeg på min nåværende lavkarbodiett ikke skal spise noen av delene. Klarte faktisk å unngå å smake på deigene - hyggelig med alle små seire over seg sjøl.

11 kommentarer:

Marit sa...

Gratulerer med nye briller! Skal se du blir helt ny fra topp til tå :)
Moro med litt forandringer, og greit å gjøre sånne innkjøp før hagesesongen begynner ;)

Kristin Aurdal sa...

Gratulerer med nye briller. Vurdere å kjøpe nye jeg også, men vet ikke om jeg er villig til å spandere så mye penger på briller nå.
Du får kose deg med med bakinga, og lykke til med dietten. Det er vel ikke den enkleste tiden på året å gå på diett vil jeg tro.

Berit sa...

Takk, Marit! Jeg får i det minste et klarere syn på mine omgivelser, hehe!

New Dawn: Ikke letteste tida, nei. Men ettersom jeg kjenner meg sjøl rimelig godt, har jeg allerede meldt meg på kurs i januar. Det hjelper mot søthunger å vite at gapestokken venter om få uker dersom jeg havner på galeien. På den lyse sida: Ribba kan jeg nyte med den beste samvittighet, svor og alt.

Anonym sa...

Gratulerer med førjulegaven. ;) Man skal da ta vare på seg seelv - alle i omkretsen rundt tjener også på det.
Jeg vil følge spent med på om du klarer å huske å bytte til hagebriller... :D

hildeg sa...

man må jo se godt. Jeg har også nettopp nye briller, kosta meg over 8000, grøss & gru. Og det var nok ikke Vendelas innfatning som var dyrest. Den var nokså anonym, ser for meg at man blir fort lei altfor fancy briller. Men det høres jo ut som om du blir både fin og velduftende så det holder :-)

Berit sa...

Takker for støtte, smgj!
Tror det var på tide at gamla ble litt oppgradert. Men jeg er ikke så veldig optimistisk mht brilleskift før grovarbeid - jeg klarte det ikke forrige gang.

Berit sa...

Man må se godt, Hilde.
Jeg har ikke turt summere hva stasen koster. Jeg får i det minste dekka det meste av nærbrillekosten av arbeidsgiver.

Randines hageblogg sa...

Nye briller er nødvendig for å se godt ut, både i konkret og overført betydning. Har bare ett par og er nærsynt, hager derfor uten briller...

Berit sa...

I begge betydninger, ja! Tror de blir bra, de nye. Jeg duger ikke til noe uten briller, de tas bare av nattestid. Men de nye blir faktisk mindre sterke enn de jeg bruker nå, enda jeg er langsynt.

hildeg sa...

Jeg er selvstendig næringsdrivende, og trekker brillene uten blygsel av i regnskapet. Hallo - hvem vil ha en blind dokter til å pille sveisespon ut av øynene sine?

Berit sa...

Du sier noe, Hilde. Men noen få små fordeler må man ha som sjølstendig næringsdrivende også.