tirsdag 9. november 2010

Frøken Ubedt

Moseplassen har utlyst ny frøkenkonkurranse - Frøken Hagegjest. Jeg har ikke mange bilder av søte småfugler. Heller ikke av de store, glupske feinschmeckerne som tygger roser og tulipanknopper, jeg er ikke kjapp nok til å fange dem med kamera.Men det er da hagegjester som er trege nok til at jeg rekker hente kamera og stille det inn.
Får jeg presentere Frøken Ubedt!


Frøken Ubedt er av arten Arion ater, svart skogsnegl, og er en hyppig, men uvelkommen gjest i sunnmørshagen min. I motsetning til sin kusine Iberia har frøken Ubedt et godt rykte. De lærde sier hun gjør liten skade på hageplanter, hun lever av døde planterester. Hah! Det vet min frøken ikke noe om. Her er hun tatt på fersk gjerning midt i et måltid av gammeldags duftende dobbel pinselilje. Hun har en slu måte å få tak i dem på: Hun gnager over stilken nederst så de velter, deretter angriper hun blomsten. Men dette ble hennes siste!

8 kommentarer:

elle-melle sa...

Man skal ikke alltid stole blindt på de lærde! Her har svart skogsnegl helle ikke fått med seg det, og etter mine begreper gjør hun stor skade!
Ufyselig flott bilde:)
Lykke til, Berit!

Berit sa...

Takk, Marit! Praktisk med trege fotoobjekter!

Randines hageblogg sa...

Flott bilde og bidrag til konkurransen!
Jeg kan også bli fasinert over hvor smarte sneglene er når de vil ha sine godbiter...

Anne (Moseplassen) sa...

humre-humre ;)

Godt bidrag, og godt poeng, det er jo ikke alle hagegjestene som er like ønsket...

Marit sa...

Flott bilde! ;) De er ganske glupske ja. Nesten rart at de går på pinseliljer, jeg trodde de var gitige. Jeg har de svarte skogsneglene her jeg også. Men de holder seg mest i skogdelen av hagen, og der får de være i fred.

RandiF sa...

Jøss, kan de tenke også..??? :-O

Anonym sa...

Jättefin bild, så effektfullt med den svarta snigeln mot den vita blomman!

Berit sa...

Randi: Nja, kall det instinkt om du vil. Jeg har sett det flere ganger.

Timjanoakleja: Hyggelig at du liker bildet.