tirsdag 2. februar 2010

Rafiki

Hutre! Jeg er fortsatt ikke i gang med såing eller frøbestilling. 26 minusgrader igjen i går, jeg blir ikke særlig inspirert til hagerelaterte sysler. Hippene i vinduet har det også kaldt og blomstrer lenge, så køen i kjellerens hippedvalekasse er fortsatt lang.

Men det da noe som varmer i kulda: Filmen Bestevenner, som musikeren min har laga musikk til og som jeg har skrytt uhemma av i tidligere innlegg, skal til filmfestivalen i Berlin og konkurrere om krystallbjørnen! Stor stas og en fin døråpner for de dyktige, unge filmskaperne. Filmen vil bli lansert internasjonalt under navnet Rafiki. (Ordet skal bety vennskap eller noe sånt på swahili, og er vennskapseden til de tre jentene i filmen.)

Og i går kom nyheten om at den har fått kinosjefenes pris Sølvklumpen for beste norske barnefilm 2009, i konkurranse med blant annet Blåfjellfilmen og Knerten. Hah! Blodfansen fryder seg! Nå har den snart gått fra seg på kino, tror jeg, men kommer på DVD nå i februar en gang. Oppmerksomheten nå kan forhåpentligvis bety litt for DVD-salget også.

9 kommentarer:

http://smgj.wordpress.com/ sa...

Hagelysten kommer nok når den ekle, hvite guffa begynner å smelte. Og det er da tidsnok. Inntil da får vi finne andre gleder. Enten det er film eller annet. Gratulerer med deltakelse i prisen til Musikeren.

orchis sa...

Strålende at filmen får oppmerksomhet. Gratulerer til musikeren din! Har ikke sett den, naturlig nok - lite norsk film i Portugal. Men det kommer nok en mulighet en dag.
Ønsker deg snarlig mildvær og en flott uke.

Berit sa...

Takker på vegne av musikeren. Jeg har anlegg for å bli skikkelig groupie, har jeg funnet ut, hehe!

smgj: Noe av det som skal sås skal ut under den hvite guffa, sålysten bør fortrinnsvis komme litt før.

orchis: er deg evig takknemlig om du sender litt mildvær hitover! Hipper, crinum osv. fra deg strutter forresten i vinduskarmen, det varmer det også. :)

orchis sa...

Så flott at plantene har det bra! Enig, sånt varmer også :)
Fin dag til deg.

ToneM sa...

Gratulerer med sønnen! Har dessverre ikke fått sett filmen ennå, men det skal jeg, ved første anledning!

Unknown sa...

Vi digger onkel Vrææææl! Det slo meg også, at filmen feide av banen kostbare produksjoner som Knerten og Blåfjell.

Vi skal få sett den med det første. Siste store kinoprosjekt var to-tre filmer på ett Oslo-opphold. :D

Berit sa...

Det er moro når underdogs vinner! Forresten var det Upperdog som vant voksenfilmprisen - den er vel også en underdog, navnet til tross. (Og den har ikke jeg fått sett.)

elle-melle sa...

Ikke noe særlig hage eller sålyst her heller. Vi har det ikke SÅ kaldt, men kaldt nok til her å være. Jeg gleder meg til sålyst og hagelysten i gjen dukker frem. Det blir nok en tid for de som kommer "sent" igang også:))

Gratulerer til deg og musikeren din!!!

Berit sa...

Kommer tid, kommer lyst - og vår!