onsdag 1. april 2009

Og jula varer helt til påske

Eller kanskje enda lenger?
Ute smelter ledningen til lysslynga sakte fram under den oppstamma trådsypressen. Muligvis er det håp om at jeg får berga inn lysslynge og ledning før vi reiser på påskeferie.

Og inne er det fremdeles rødt og hvitt i alle karmer, skikkelig julestemning! Hadde tenkt å avslutte hippepresentasjonene før påske, men det skal holde hardt. Me fær sjå, det er ikke sikkert det er noe vits i å vise fram de navnløse, sjøl om et par av dem er skikkelig flotte. Kanskje jeg skal drive dem litt tidlig neste sesong så de passer som julegaver? Ikke veldig mange i omgangskretsen som bryr seg om plantenavn, i særdeleshet ikke hippenavn. På bildet ses Red Lion, v/siste gjenlevende blomst, kanskje den mest typiske røde julehippen.

I går var det imidlertid noe ganske annet som forårsaket den største julestemningen:
Fotografen hadde henta kamerautstyret vårt. Så der satt vi da, ved hvert vårt bord, han med sin digre kasse med Nikon D3X og ymse objektiver, jeg med en mindre eske og Nikon Coolpix P90. Febrilsk gransking, gjentatte Næh, se!! fra begge. Lading av batterier, montering av reimer og stash. Stillheten senka seg i heimen mens vi leste bruksanvisninger og utforska funksjoner. De første bildene, av mobiltelefon, av emballasje, av løperen på bordet.

Det ser uhyre lovende ut, for å si det mildt. Han hadde kjøpt med veske, stativ (gorilla pod) og to minnebrikker til meg. Eneste minus så langt er at den utførlige bruksanvisningen ligger på CD og må printes ut, og at det ikke står noen printer i heimen. Litt snyt i går bare å ha hurtigutgaven. Men om to dager er det påskefri!

3 kommentarer:

Villrose sa...

Er det hvitt ute, så får det være rødt inne. Lysslyngen har ikke tint fram hos meg...

ToneM sa...

Her er det fortsatt vinter, men gjett om vi gleder oss til påske!
Julegardinene blei tatt ned i vinterferien, men juleneket er fortsatt på foringsplassen...

Berit sa...

Nå pakker vi fotosakene, forlater vinter og jul og reiser til påske og vår!