torsdag 9. juni 2011

"Lovlige" kaker

Jeg har nesten ikke bakt etter at jeg la om kostholdet. Bare lavkarbobrød og ditto knekkebrød. Kaker og annet søtt har jeg bare avstått fra. Men nå som jeg ser at dette blir mitt varige kosthold framover, er det hyggelig å ha litt å sette fram både til meg sjøl og andre. Derfor har jeg gått til innkjøp av ny kakebok: "Bakeglädje med LCHF" av Annika Rogneby. (Joda, den er oversatt til norsk, men den svenske utgaven kosta det halve.) Lovlige kaker, helt uten sukker og mjøl! Det brukes mye mandler/nøtter (jeg maler mandlene til mjøl sjøl, det funker aldeles utmerket) og en del sære ingredienser som det krevdes litt detektivarbeid å få tak i: Sukrin, Bake Pro, Fibrex, Pofiber, ekte vaniljepulver (nam!). Umulig var det ikke. Litt fra lokal helsekost, litt fra allergimat.no.

Jeg har ikke forsøkt så mange oppskriftene enda, det er ikke årstida for det. Vaniljemuffins, bringebærmuffins og ei deilig oste- og fløteiskake med bringebær og blåbær. Og her er første forsøk på biscotti - litt brune, min ovn trenger å stilles litt lavere enn det står i oppskrifta. Men absolutt gode til en kopp te eller kaffe!

5 kommentarer:

Marit sa...

Det så godt ut! Det er jo kjekt at det finnes kokebøker som omhandler dette også, siden så maneg har lagt om kostholdet. Synes du er flink!

elle-melle sa...

Så spennende! Kakene frister og jeg tror at jeg må skaffe meg den boken - jeg spiser nemlig ingenting med hvetemel i. Jeg baker kaker av og til (jeg er ikke så særlig kakegal) og da bruker jeg speltmel.

Anonym sa...

Så flott. Jeg ser heller ikke for meg å gå tilbake til et melbasert kosthold (selv om tennene løper i vann med tanke på et godt surdeigsbrød). Kroppen har det så godt uten.
Nå fikk jeg til skikkelig god sjokolade også. Det måtte til med litt bjørkesøt (xylitol) i tillegg. Ikke noe som skal være hverdagskost, men som du sier - en gang i blant.

Håper at du presenterer en del oppskrifter også - om du kommer fram til noen gode. :)

Asgeir sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Berit sa...

Asgeir: jeg oppfattet din kommentar som reklame, derfor ble den slettet. Unnskyld om det ikke var tilfelle.

Dere andre: Vet ikke helt om jeg kan gjengi oppskrifter fra ei bok? Opphavsrettslig, mener jeg. Jeg kan i alle fall anbefale boka! Det ligger oppskrifter på diverse lavkarbofora, men jeg synes det er hyggelig med ei bok.

smgj - jeg har ingredienser til sjokolade, men har ikke rukket enda. Bjørkesøt er behørig notert!