mandag 3. januar 2011

Godt nytt hageår!

Bare en av hippene i vinduskarmen rakk julaften, men nå kommer de etter tur. Her er det Miracle * som ønsker alle mine hage- og bloggevenner et utmerket 2011. Miracle * er en dobbel Hadecohipp, med stor og staselig blomst på en relativt kort stilk, og blant de ganske få som var å få i nærmiljøet i høst. Grønne blad ved blomstring sånn som mange fra Hadeco, det liker jeg. Mine oversomrede har ikke kommet opp i varmen enda, der er ikke plass for dem i herberget før de som okkuperer det nå har blomstra fra seg og reist på fetekur til kontorvinduene.

Jula har vært hyggelig, passe lat og passe travel, og med en god miks av familieselskaper, gode venner og rolige sysler. Romjulsdager på Sunnmøre. Nyttårsfeiring her i dalen denne gangen, litt deilig å ha hele helga til å gire ned på etterpå uten reisedager.
Her er fortsatt jul i stua, men i år tror jeg den farer før trettendagen. Juletreet har inntatt en snodig vinkel og en sørgmodig farge og drysser vederstyggelig, (Har en mistanke om at det likte dårlig overgangen fra - 25 til + 25 lille julaften.) Det går vel i ovnen stykkevis og delt, vil jeg tro, brenner sikkert bra så tørt som det er. Når først juletreet er vekk, går nok resten av stasen med i dragsuget. (Men ikke inn i ovnen, forstås.) Kanskje jeg til og med slår til med grønnsåpevask som Linnemi snakker om? Julematen er i all hovedsak fortært. Noen kakebokser står igjen, men det er ikke noe problem - jeg bare tar restene med på jobb så er de borte på et kvarter. Kakeglade herrer der!

Det burde være tid for oppsummering og forsetter, men jeg har i grunnen ikke kommet særlig langt med noen av delene.
Lengst med forsettene, kanskje.
Det handler ikke så mye om SKAL IKKE som om SKAL og VIL:

* Vil kose meg enda mer i hagen nå som jeg trapper ned på jobb. (Om det får effekt på ugraset, så desto bedre.)
* Skal og vil bli mer sosial - komme meg ut av porten og besøke venner oftere.
* Vil fortsette min nye livsstil med trim og lavkarbo, det gjør meg sunnere og gladere.
* Og et siste punkt jeg har plukka opp fra Hilde G i dag: Skal og vil bli flinkere til å gi positive tilbakemeldinger til mine medmennesker!

* OBS-OBS! Korreksjon fra Sigrid: Hippen er feilmerka! (Ikke noe ukjent fenomen.) Miracle skal være enkel og julerød. Denne ligner Rock'n Roll, visstnok. Rockin' Miracle?

8 kommentarer:

ASSA sa...

Gode Nyttårsforsetter! :)
Jeg ønsker deg et Godt Nytt År på alle måter!

Mariann sa...

Nydelig hippeastrum!

Ønsker deg alt godt i det nye året!

Randines hageblogg sa...

Ønsker deg også et utmerket nytt år og å kose seg i hagen var et bra forsett!

Flott hippe med nydelige farger...

Takk for hyggelig hilsen i bloggen min!

Berit sa...

Takk for hyggelige hilsener. Jeg liker egentlig de små og enkle hippene best, men denne er da fin, sjøl om den er både stor og dobbel.

Anonym sa...

Godt nyttår - med og uten ugress!
Ulempen med godt syn er at man ser all skitten i krokene. Menmen.

Jeg har det også bedre uten hvitt mel og sukker (men ikke direkte lavkarbo - spiser frukt, ris og poteter). Men lider store kvaler over ferskt brød og saftige brownies. Vel - får håpe å lære meg å ta langsiktig gevinst over kortvarig glede jeg også. ;)

Marit sa...

Godt nytt år til deg også, Berit!
Nyttårsforsetter er ingen dum ting, og kan en klare å gjennomføre noen av de er det bra synes jeg.

Sigrid sa...

Godt nytt år Berit! Nyttårsforsettene høres bra ut :-)
Den hippen må være feilmerket. Miracle skal være enkel og julerød. Den du har ligner mer på Rock'n Roll :-)

Berit sa...

smgj: felskt brød er et savn, ja. Men jeg regner med å bli mindre striks med dietten når målet er nådd. Utsatt belønning!

Marit: Ganske snille og overkommelige forsetter. Og lystbetonte. Merk at jeg ikke sier noe om reint og ryddig hus, f. eks. ; )

Sigrid: Den ligna lite på bildet, ja. Mirakelet må ha skjedd alt, hehe! Men jeg mener jeg opplevde det samme i fjor, så jeg begynte å lure på om det var bildet som var feil. Takk for korreksjon! På den andre sida har jeg nå alltid vært begeistra for rock'n roll.....