mandag 3. august 2009

God timing

Første uke etter ferien var prega av regnskyll og derav følgende hagevegring, men så byr helga på bare finværet! Og jamen har jeg fått gjort litt. Her kommer skrytelista, i prioritert rekkefølge:

Rosene er stussa for visne blomster og stygge blader. Noen av dem står med blomster nå til tross for vanstellet i sommer, de andre skyter fint og vil forhåpentligvis rekke å remontere. Det fleste ser friske ut, men Lambert Closse står stygg av svartflekk for tredje år på rad, jeg vurderer å dra den opp og plante noe nytt og sunnere.

5 kg deilig bringebær er høsta! Mesteparten er saftkvalitet, det var mye bløtt og overmodent. Tenkte å prøve råsaft av rips/bringebær i blanding, det bør bli godt. Men jeg har da sortert ut rikelig til godhjerta desserter. Nyplukka bringebær med vaniljeis er ikke å forakte! Og det er masse kart enda, lang høstesesong på 'Asker'.

Alle plener klipt, på høyeste høyde riktignok, men det gikk greit å ta fire ukers vekst i en runde. Brått itte verst!

Det meste av grovlukinga er unnagjort, mange trillebårlass med ugras har havna på kompostplassen. Har igjen litt på de mest myggutsatte stedene, orka ikke iføre meg full Ringebubunad i finværet. Gruer en smule til å ta brennesla i bringebærhekken/krattet, det bør gjøres før neste høsting.

Når jeg så legger til at vaskemaskin og tørkestativ har svingt seg så skittentøyskorga er bånnskrapt og at vi til og med har nytt hvitvin i solveggen mellom slaga, må jeg si meg meget fornøyd med helgas innsats, og merkelig nok(?) uthvilt til ny arbeidsuke.

Og i dag regner det igjen....

7 kommentarer:

Marit sa...

Jeg bøyer meg i (hus)støvet over din innsats! Kan du ikke slenge nedom meg her med din hvite og grønne tornado? ;-)

Mariann S sa...

Kor flinke du har vore :)
Det er so herlig når en har fått unnagjort so masse i hagen.

Elisa sa...

Eg føler meg aldri så utkvilt til ny arbeidsveke som eg gjør etter ei helg der eg syns eg har fått gjort mykje! Og det har du tydeligvis gjort. Nyplukka bringebær er nydelig!

Berit sa...

Fem uker sia sist, så det var visst på tide! Og når myggen var rimelig grei i solskinn og en liten vind, var det bare skjære kosen å holde på.

Herdis sa...

August er ein koseleg måne, litt mindre stress, og haustetid! Håper det fine været fortsetter, og at bunaden får henge i fred:-)

Berit sa...

Hei Herdis! Bare bær og frukt å høste på meg nå, kjøkkenhagen ligger brakk for første gang på 30 år. Der er jordskokker, luftløk og mengder av sjølsådd ruccola, det er alt. Litt stusslig, men hadde ikke tilstrekkelig lyst til å prioritere det i vår.

Villrose sa...

Høres ut som ferien har gjort deg godt :-) Innlegget strutter av energi!

Må sparke meg selv (hardt) bak for å komme seg ut å plukke deilige bringebær før det er for seint....