mandag 26. januar 2009

Spesiell snørydding

Det har snødd og snødd. En liten halvmeter å fjerne i går. Stor gårdsplass og flat tomt samt husbondens dårlige rygg gjør at vi bruker freser, samt andre redskaper for å komme inntil og rundt trapper, biler og desslike. Vi var i aksjon begge da ei uventa duft spredte seg: Sommer! Lavendel! Fresen hadde sneia et hjørne av et bed og beskåret planter på ikke forskriftsmessig måte og tidspunkt. Ingen vind, og duften hang i til vi var ferdige ute. Meget selsomt!

Lørdag hadde vi besøk av vesleprinsessa igjen, stor stas med akebrett og basing i snøen, og mormors sveler etterpå. Hun øver seg forresten i å gå på do for tida, og er nokså opptatt av hvor det skal tisses. Her om dagen deltok hun da mora la sammen vasketøy. Hun forsynte seg med mors truse og dro den på seg utapå egne klær, spankulerte rundt litt før hun utbrøt: Hvis jeg tisser i trusa di, da får vi problemer her!

Hipt: Noen husker kanskje skuffelsen min da Charisma sprang ut og viste seg å være en feilmerka Sydney. I går åpna Sydney seg - og viste seg å være Charisma! Det er nok meg som har bytta merkelapper. Har aldri vært så henrykt over å oppdage at jeg har gjort en feil. Tok masse bilder, både av den og av flere andre, men svært få brukbare. Sliter med lys og bakgrunner samt dårlig kunnskap om speilrefleksen til fotografen. Vil helst bruke dagslys, men når det er mangelvare er det ikke greit å få klare bilder. Prøver å få lagt ut noen i kveld, kanskje. Jeg må skaffe meg noen ulike stofflengder og et stativ å henge dem på samt lese Nikonbruksanvisning. Helst fort, før de blomstrer av!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, dei er berre festlege! :D

Anonym sa...

Ang. fotograferinga: Stativ er det beste. Då kan du bruke lang lukkartid og stor blendaropning, og droppe blitsen. Du kan byrje med ein stabel bøker eller ein liten krakk. Litt dagslys er bra, eg brukar ofte også ei heilt vanleg lampe som tilleggslys når eg brukar stativ. Det gir varmt lys.

Berit sa...

Jamen fotografen har da stativ, må vite. Det må prøves!

Unknown sa...

Hahaha. Av barnemunn skal man høre mye!
Mine Alfresco truer med gjenblomstring! Må holde et øye med dem her...

elle-melle sa...

Herlig kommentar fra barnebarnet ditt! Det er ikke greit å tisse i andres truser nei.

Jeg lurer på om du har en oppskrift på "Hvordan overlever en hippe sommeren og hvordan få den i blomst igjen?"

Berit sa...

Jeg har fulgt Sigrids råd som ligger på info-sida, med tilleggsopplysning fra Cherie om at du nesten ikke kan gjødsle for mye! Har så vidt begynt å ta opp fjorårets, og jamen kommer det knopper.

Berit sa...

Anita: Skumle Alfresco du har, som kommer med trusler! (lol) Min er trygt over i vegetativ fase.