mandag 13. juni 2011

Kystopplevelser 1. del


Vi har tatt en tidligferie og er på båttur langs kysten. Men det var jamen bare så vidt vi kom av gårde. Jeg bor i Gudbrandsdalen, sant? Der er framkommeligheten ikke akkurat på topp for tida, som dere formodentlig har fått med dere. Skipperen hadde reist i forveien, mannskapet og jeg kom etter fredag ettermiddag. Men etter å ha sittet i kø i en time rett nord for Ringebu og hørt om alle stengte veier foran oss, var vi på nippet til å snu og vente. Men så ble veien åpnet på Kvam, og vi kom oss til Otta og nådde Brattvåg via Geiranger. Puh! Så får det heller være at kjelleren kanskje er full av vann når vi kommer tilbake, vi har sett urovekkende bilder.

Som dere ser av bildet - den hagegale båtfruen fikk husbonden med på ideen om blomsterkasse med krydderurter på rekka. Det har vakt en god del munterhet!

Lørdag gikk turen rundt Statt under greie forhold. Bare en til halvannen meters dønning, ingen vind. Det er greit når en går så sakte at strekningen tar fire timer! Vi slo oss til for natta på Silda, ei hyggelig havn på ei frodig og eksotisk øy. Forunderlig lite lystbåt i sjøen og god plass ved bryggene tross pinse, men så var heller ikke været helt på topp.

Søndagens etappe endte i Florø, med koselig besøk i den eventyrlige hagen til Randi F. Wow! Haka min henger fortsatt nede på brystet et sted! Det blir emnet for neste innlegg - jeg tok masse bilder som jeg ikke har rukket å bearbeide.

3 kommentarer:

Marit sa...

Jeg tenkte på deg senest i går. Når jeg så overskriften tenkte jeg på at kanskje kysten hadde kommet til deg? ;-)Spøk til side, det er fryktelige bilder fra dine hjemtrakter. Fint at du har fått kost deg på båtur da. Flott blomsterkase!

Randines hageblogg sa...

Kjekt med urtekassen på båten, det var en smart løsning for hagegale på båt-tur.
Godt dere kom over fjellet på tross av flommene...

Berit sa...

Marit: Hyggelig at du tenker på meg! Regner med at vannet har sunket til vi skal hjem, og at veien er åpne igjen da. Her vi er nå er det også mye vann, men her er det ikke noe problem!

Randine: Urtekassa vekker smil der vi ferdes! Nå ligger vi på Bulandet ytterst mot havet, vi blir nok her et par dager. Mannfolket steiker nytrukket hyse, mannskapet lager asparges i skinke, klesvasken vifter i vinden og Norah Jones synger. Ganske perfekt!