onsdag 16. desember 2009

På oppfordring: Nøttekaker

Da mannen i mitt liv for noen år tilbake satte seg sjøl på streng kolesteroldiett for å unngå medisinering, og således ikke ville spise noe som inneholdt smør og fløte, gikk jeg på jakt etter småkaker uten. En hel serie ble testa, disse nøttekakene med sitron har blitt blant de faste. Spesielt populære hos husets menn. Kjappe å lage, ingen trilling eller kjevling! Porsjonen blir omtrent to plater. De hever ikke noe særlig ved steiking. Skal være bra til frysing, vi har ikke prøvd.

75 g hasselnøtter
75 g valnøtter
75 g mandler
150 g sukker
55 g hvetemel
skall og saft av 1 sitron
1 stort egg

Hakk nøttene i matmølle, bland i sukker og mjøl. Slå sammen egg, revet sitronskall og sitronsaft med en gaffel og bland det i det tørre. Sett deigen på bakepapirkledd plate med teskjeer, steik i ca 10 minutter ved 180 grader, midt i ovnen.

Skal oppdatere med bilde når jeg rekker, bare advarer om at disse kakene baker du for smakens skyld og ikke for utseendet.

5 kommentarer:

solfrid sa...

Disse så da utrolig gode ut. Må prøves!

Berit sa...

Opprinnelig oppskrift var med bare 50 g sukker, men det ble for surt for kakemonsene her.

Anonym sa...

Jaja, nå prøver jeg. Men har åpenbart ikke helt hellet med meg. Jeg målte opp det tørre. Vispet egg og sitron, men droppet sitronskallet, for det liker jeg ikke. Hadde oppi det tørre. Vispet og rørte så godt jeg kunne, men fikk det ikke til å bli annet enn litt fuktig pulver...
Tilsatte et egg til, og en kvart ts bakepulver - har ikke lyst til å knekke tenna på julekakene. Nå har de første stått i ovnen i 10 min på 180 grader. De var ikke antydning til stekt ennå. Satte på 4 minutter til, så får vi se. Dette blir spennende, ja.

Berit sa...

Så rart, Hilde. Hos meg blir det en mellomting mellom deig og røre - akkurat passe til å sette på plata med skei. Og de blir ganske mjuke også uten bakepulver.

hildeg sa...

De ble gode :-) Men de trengete et egg til og 18 minutter i ovnen...