tirsdag 22. september 2009

Hagetyttebær

Jeg hadde store ambisjoner om skikkelige krafttak i hagen før høstkulda tar oss på alvor. Og det trengs virkelig! Fine værmeldinger og alt var lovende. Men fredag ringte barnebarnet og hennes mor og lurte på om vi hadde lyst på besøk, og sånne anledninger kan man bare ikke la gå fra seg.

Alle ambisiøse planer ble dermed lagt til side og aktivitetene innstilt på et barnebarnvennlig nivå. Vi fikk riktignok slått grasbakken, ellers ble det bare kos. Vi plukka epler og bakte eplekaker, smakte på de aller siste bringebæra og solbæra, og så var vi på tyttebærtur.

Vi har nemlig en liten flekk nærmest gjerdet mot skogen der det er skogbunn med blåbær- og tyttebærlyng. Nå var her helt rødt av tyttebær, så søndag tok vi med småspann og og gikk på bærtur i egen hage. Finfin aktivitet for hele familien! Stor var overraskelsen da resultatet ble nærmere sju liter, vi hadde ingen anelse om at det var så mye. Meget varierende størrelse på bæra, men den var fin, god og moden. Det spørs vel om den hadde blitt plukka i det hele tatt om vi ikke hadde fått så fint besøk.


Helgas gullkorn fra vesla:
Hun plukker et haugmanneple fra treet og smaker. Det er litt surt, og hun informerer morfar om at hun ikke vil ha det likevel. -Legg det der på bakken, du, sier han. Hun så gjør, ser alvorlig på morfar og sier: - Nå har den fått et trygt og godt hjem.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for dagens smil. :D

Marit sa...

Så heldig dere er da som har tyttebær rett i nærheten. Trollkrem er supergodt!

Berit sa...

Trollkrem, der sier du noe, Iris. Det er det årevis sia vi har laga!

orchis sa...

Oj, tyttebær er godt! Heldige deg som har det i hagen. Hender noen tar med et glass til meg når de kommer på besøk. Det blir raskt tomt... :)

Berit sa...

Kan tenke meg det er lite på dine kanter, ja! Men det skal være kronår noen steder her, så kanskje du kan fri til noen?

Kathrine sa...

Hei, og tusen takk for gratulasjonen!
Tyttebær ja. Min datter(på 16)har plukket kilosvis denne høsten bare rundt hytta. Blir mye julegaver av sånn innsats:)

Her har himmelen åpnet seg i dag, men det er så lyst likevel. Kommer og går disse skurene her i trøndelagen.
Men måtte fyre i ovnen nå, ungene er nok ganske så blaute når de snart kommer fra diverse turer på skolene.

Ha en flott dag!

(hører fra slekta i G-dalen at dere har bra vær nå)

Anne (Moseplassen) sa...

nææ, syv liter tytte fra egen hage! jøss.
Og herlig gullkorn fra vesla :) Høres ut som forrige helg var super, så da ønsker jeg deg en like fin helg denne runden også!